Basic Arithmetic MCQs Set 1

Basic Arithmetic MCQS for the Preparation of NTS, PPSC, FPSC, BPSC, SPSC and other exams. 

1. 6+(5x42+3)=_________?
(A) 89
(B) 98
(C) 99
(D) 100

2.  (-10)x(-100)=_______?.
(A) -100
(B) -1000
(C) -10000
(D) 1000

3. (-5)x(-4)X(-3)?
(A) 60
(B) 180
(C) -60
(D) 120

4. Find the missing number in the Series 2,3,5,7,11,_,17.
(A) 9
(B) 13
(C) 15
(D) None of these

5. Complete the series with Missing Number 6,11, 21, 36, 56,__.
(A) 76
(B) 81
(C) 101
(D) 121

6. Find the Missing Number in the series 1, 6, 13, 22, 33 ?
(A) 36
(B) 40
(C) 46
(D) 52

7. What is 10 Percent of 100 ?
(A) 2
(B) 5
(C)10
(D)15

8. Write the fraction of 5%.
(A) 1/10
(B) 1/20
(C) 1/25
(D) 1/30

9. Express 1.09 in term of Percentage.
(A) 1.09%
(B) 10.9%
(C) 109%
(D) None of these

10. Calculate the Average of 1,2,3,4,5.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

 

Answers to MCQs Basic Arithmetic Set-1 . 

1. A
2. D
3. C
4. B
5. B
6. C
7. C
8. B
9. C
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment