Sports Current Affairs MCQs 2019 with Answers Set 1

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on Sports for last one month. This MCQs test covers questions and answers about Australian Open 2019 , Pakistan Super League , Fifa World Cup 2022 & 2026, PSL 2019 and Wimbledon Tennis Tournament held each year in United Kingdom. Questions related to sports are compulsory part of any exam. Sports questions may be asked in CSS and other competitive examinations.This MCQs set of current affairs will help you in preparation of FPSC all one papers MCQs Test such as Patrol Officer, Inspector Customs / Intelligence Officer, Appraising Valuation Officer, Preventive Officer , AD Intelligence Bureau National Testing Service (NTS) Exams especially for Assistant Director Ministry of Defence, Officer Grade 1, OG-2 Officers announced by State Bank of Pakistan , PPSC exam of Deputy Accountant, BPSC exams of Assistant Director Local Government , Assistant S&GAD, Finance Department , Government of Balochistan, KPK Public Service Commission  ASI Jobs and Punjab Public Service Commission recently announcedJobs .

1. Australian Open 2019 tennis tournament started on ____?
(A) 10th January 2019
(B) 14th January 2019
(C) 28th January 2019
(D) None of the above.

2. Venue of the Australian Open Tennis Tournament 2019 was ?
(A) Melbourne Park
(B) Sydney
(C) Canberra
(D) None of the Above.

3. Current Edition of the Australian Open 2019 is _____?
(A) 101st (Open Era 48th)
(B) 105th (Open Era 50th)
(C) 107th (Open Era 51st)
(D) None of the Above.

4. Category of the Australian Open 2019 was ?
(A) Grand Slam
(B) Indoor Tennis
(C) Women's Tennis
(D) None of the Above.

5. Who is the winner of the Men's single in Australian open tennis tournament 2019?
(A) Novak Djokovic
(B) Rafael Nadal
(C) Locus Poilee
(D) None of the Above.

6. Who are the Winners of Men's Double Australian Open 2019 ?
(A) Ryan Harrison and Sam Querrey
(B) Henri Kontinen and John Peers
(C) Nicolas Mahut and Pierre Hugues Herbert
(E) None of the Above.

7. Winner of the Men's Single in Australian Open tournament 2019 belong to which Country ?
(A) Serbia
(B) France
(C) USA
(D) None of the above.

8. Who is winner of Women's single ?
(A) Naomi Osaka
(B) Petra Kvitova
(C) Serena Wiliams
(D) All of the above

9. Naomi Osaka Women's Single Winner belong to which country?
(A) Phillipines
(B) Japan
(C) South Korea
(D) None of the above.

10. Who is the winner of Women's double ?
(A) Timea Baboos and Kristina Mledanovic
(B) Jennifer Brady and Alison Riske
(C) Samantha Stosur and Zhang Suai
(D) None of the Above.

11. Current Edition of the Australian Open 2019 is _____?
(A) 101st (Open Era 48th)
(B) 105th (Open Era 50th)
(C) 107th (Open Era 51st)
(D) None of the Above.

12. Total Prize Money allocated for the Australian Open 2019 was ____?
(A) A$ 62,500,000
(B) US $ 62,500,000
(C) US $ 62,000,000
(D) None of the Above.

13. Who is the winner of the Wheel Chair Men's single in Australian open tennis tournament 2019?
(A) Shingo Kunieda
(B) Stefan Olsson
(C) Gustavo Fernandez
(D) None of the Above.

14. FIFA World Cup 2022 will be played in which country?
(A) Qatar
(B) Argentina
(C) Mexico
(E) None of the Above.

15. FIFA World Cup 2026 will be played in which Country ?
(A) Canada
(B) United States
(C) Mexico
(D) All of the above.

16. How many teams are participating in PSL 2019 ?
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) All of the above

Answers to Sports Current Affairs MCQs 2019 Set 1

1. B
2. A
3. C
4. A
5. A
6. C
7. A
8. A
9. B
10. C
11. C
12. A
13. C
14. A
15. D
8. A

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment