ICC T 20 World Cup 2021 MCQs Quiz with Answers

ICC T20 Men's World Cup 2021 Current Affairs MCQs  quiz on sports. This set of MCQs includes T20 World Cup 2021 Editions . T20 World Cup 2021 was played from 17th October 2021 to 14th November 2021 and in total 45 matches were played and 16 teams participated in this tournament. There were two host countries UAE and Oman. Final  of ICC T 20 Men is played between Australia and New Zealand and in the result Australia beat New Zealand by 10 wickets the final . Sports MCQs for preparation of Competitive exams. 

1. Current Edition of the ICC T 20 World Cup was _____?
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) None of the Above.

2. Total teams participated in Mens T 20 World Cup 2021?
(A) 10
(B) 12
(C) 16
(D) None of the Above.

3. Venue of the ICC T 20 World Cup was ?
(A) UAE
(B) Oman
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

4. Who is champion of T20 World Cup 2021?
(A) Australia
(B) New Zealand
(C) England
(D) None of the above

5. Originally the ICC T 20 World Cup was scheduled from which below given date but postponed due to Rise COVID-19 cases ?
(A) 18th October 2020
(B) 18th November 2020
(C) 18th November 2021
(D) All of the above.

6. Originally Which Country has to host ICC T20 World Cup 2021 but venue changed due to COVID 19 Pandemic Situation?
(A) India
(B) Pakistan
(C) Oman
(D) None of the above.

7. Which team is the runner up team of  T20 World Cup 2021 ?
(A) Pakistan
(B) New Zealand
(C) England
(D) None of the above

8. Who was the player of the Series in T20 World Cup 2021?
(A) Babar Azam 
(B) David Warner 
(C) Wanindu Hasaranga 
(D) None of the above.

9. Which player has taken most wickets in ICC T20 World Cup.
(A) Wanindu Hasaranga
(B) Adam Zampa
(C) Shaheen Afridi
(D) All of the Above.

10.  Wanindu Hasaranga is the player of  which team ?
(A) +9India
(B) Scotland
(C) Sri Lanka
(D) None of the Above

11. Wanindu Hasaranaga  has taken how many wickets in ICC T20 World Cup 2021?
(A) 12
(B) 14
(C) 16
(D) None of the Above.

12. Total Number of matches were played in ICC T20 World Cup 2021?
(A) 42
(B) 43
(C) 45
(D) None of the Above..

13. Most runs made by which player in ICC Mens T 20 Series 2021?
(A) Babar Azam 
(B) David Warner 
(C) Kane Williamson
(D) None of the Above..

14. In ICC T20 World Cup India scored how many runs in a match between Pakistan and India in T20 World Cup Series 2021?
(A) 150
(B) 151
(C) 152
(D) None of the above

15. Pakistan won the match against India by How many wickets in ICC T20 Men World Cup 2021?
(A) 8
(B) 9
(C) 10
(D) None of the above.

16. Muhammad Rizwan Scored How many runs in a match against Indian in Men's T 20 World Series 2021 ?
(A) 55
(B) 69
(C) 79
(D) None of the Above

17. Champion of ICC T 20 World Cup will get  prize money of how much Rupees  ?
(A) $1,600,000 US $
(B) $ 800,000
(C) $ 700,000
(D) None of the Above.

18. Prize Money for Runner Up team fixed in ICC Men's T20 World Cup 2021 .
(A) $800,000
(B) $400,000
(C) $200,000
(D) None of the Above..

19. Prize Money fixed for losing Semi Final Teams?
(A) $400,000
(B) $200,000
(C) $100,000
(D) None of the Above..

20. ICC T20 World Cup 2021 was played in which format?
(A) Group stage
(B) Knock Out 
(C) Both A & B
(D) None of the above

22. Australia Won the Final of ICC T 20 World Cup 2021 by how many wickets?
(A) 8
(B) 9
(C) 10
(D) None of the above

23. New Zealand has given target of How many runs in the Final match of ICC T 20 Series 2021 ?
(A) 170
(B) 172
(C) 174
(D) None of the above.

Answers to ICC T20 World Cup 2021 MCQs

1. B
2. C
3. C
4. A
5. A
6. A
7. B
8. B
9. A
10.C
11. C
12. C
13. A
14. B
15. C
16. C
17. A
18. A
19. A
20. C
21. A
22. A
23. B

 ICC T20 World Cup MCQs


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment