14 Storey High Cruise Ship arrived at Pakistan

A 14 Storey High Cruise ship has just arrived at Gadani , Balochistan Pakistan for the purpose of breaking . Gaddani Ship Breaking Yard is the third largest ship breaking yard in World which is used to break ships and produce steel for recycling and made into raw products.

At first Pakistan shipping Corporation, Federal Government of Pakistan thought to use cruise ship for tourism purpose but later claimed that In Pakistan there is no such facility where such a large ship can be parked and used for tourism purpose. Ultimately this cruise ship will be broken into small pieces of steel and will be recycled. Here are the General Knowledge Questions with Answers on Costa Romantics 14 Storey High Cruise Ship . The weight of this ship is 56,800 tons and built in 1990. This ship was officially introduced in 1992. New Choice Enterprises a Pakistani company bought this ship for the purpose of breaking and recycling for generating new steel based products. This ship was overhauled in 2011 for extending its life and further use of tourism purpose but it was sold in 2021 to Pakistani private company . 

Frequently Asked Questions FAQs and GK Current Affairs MCQs on Costa Romantica Cruise Ship which landed at Gadani Pakistan for dismantling. 

1. Total Number of Storeys at Costa Romantica  Cruise Ship are ?
(A) 10
(B) 12
(C) 14
(D) None of the above.

2. Length of Costa Romantics is ?
(A) 210 Meters
(B) 220 Meters
(C) 230 Meters 
(D) None of the above.

3. 14 Storey Cruise Ship was built in which country  ?
(A) Italy
(B) France
(C) USA
(D) None of the Above..

4. Name the Company who build this cruise ship?
(A) Fincantieri Marghera 
(B) Costa Romantica
(C) Celeystal Experience 
(D) None of the above.

5. New Choice Enterprises bought cruise ship from which Company?
(A) Celestyal Cruises 
(B) Costa Cruises 
(C) Beacon and Bay Shipping Services
(D) None of the Above.

6. 14 Storey Cruise Ship has which of the following features  ?
(A) Seven Star Hotel
(B) Shopping Mall 
(C) Gaming Zone
(D) All of the Above..

7. How many diesel engines this cruise ship has  ?
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) None of the Above.

8. Costa Romantica can operate at how much maximum speed?
(A) 30 KM/H
(B) 36 KM/H
(C) 120 KM/H
(D) None of the Above.

9. Costa Romantica Cruise Ship has how many rooms ?
(A) 1400
(B) 1411
(C) 1412
(D) None of the Above.

10. In November 2011 Costa Romantica Cruise Ship was renovated with how much amount?
(A) 45 Million Euros
(B) 90 Million Euros
(C) 120 Million Euros
(D) None of the Above

Answers to  14 Storey Cruise Ship Costa Romantica General Knowledge Quiz 2021

1. C
2. C
3. C
4. A
5. C
6. D
7. A
8. B
9. B
10.B

Rizwan Khan
Author: Rizwan Khan
Mr. Rizwan has vast Knowledge on Current Affairs and General Knowledge. He has done Master in International Relations along with B.ed and M.ed with teaching capabilities


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment