Current Affairs MCQs 23rd December 2021 with Answers for preparation of CSS MPT Test and FIA Inspector

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 23rd December 2021 . This MCQs set covers CPEC Projects and other important events in the World of sports, politics that occurred on 23-12-2022 .This MCQs set will be helpful for the preparation of Current Affairs for CSS Screening Test MCQs Based Preliminary Test MPT 2022, AD IB Jobs 2021, Inspector and Assistant Director Investigation Jobs 2021.

1. The length of Sukkur Hyderabad Motorway is ___?
(A) 206 KM
(B) 306 KM
(C) 406 KM
(D) None of the above.

2. Sukkur Hyderabad Motorway is also known as ?
(A) M-5 
(B) M-6
(C) M-6
(D) None of the above.

3.  Revised Amount allocated for Sukkur Hyderabad Motorway M-6 on a BOT approved is  ?
(A) RS. 191.5 Billion Rupees
(B) RS. 195.5 Billon Rupees
(C) RS. 199.5 Billion Rupees
(D) None of the Above..

4. what is Meant by ECNEC?
(A) Executive Committee of the National Economic Council
(B) Enhanced Committee of the National Economic Council 
(C) Executive Committee of the National Economy Council
(D) None of the above.

5. ECNEC approved projects of how much worth in a meeting held on 23rd December 2021?
(A) Rs. 265 Billion
(B) Rs. 300 Billion
(C) Rs. 450 Billion 
(D) None of the Above.

6. PPPRA Stands for  ?
(A) Public Procurement Regulatory Authority
(B) Public Private partnership Authority
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

7. Who is the current chairman of PPPRA ?
(A) Mr. Asad Umer
(B) Mr. Malik Muhammad Ahmed Khan
(C) Mr. Muhammad Jehanzaib Khan
(D) None of the Above.

8. CDWP Stands for?
(A) Central Development Work Party
(B) Central Developmental Working Party
(C) Central Development Working Party
(D) None of the Above.

9. ECNEC approved revised project of  Southern Punjab Poverty Alleviation Project worth on 23rd December 2021?
(A) RS. 25.2 Billion
(B) RS. 30 Billion
(C) RS. 35 Billion
(D) None of the Above.

10. Second Phase of Thal Canal Project will help during Kharif Season to increase crop production from ?
(A) 12032 tons per Annum to 378, 270 Tons
(B) 12032 tons per Annum to 390,270  Tons
(C) 12032 tons per Annum to 400,000 Tons
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz  23rd December 2021 for preparation of CSS MPT Screening Test 2021, AD , Inspector FIA and IB jobs 2021

1. B
2. B
3. A
4. A
5. A
6. B
7. C
8. C
9. A
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment