Current Affairs MCQs 3rd January 2022 with Answers for preparation of CSS Screening Test

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 3rd January 2022 . This MCQs set covers press conference by DG FIA over Cyber Crime Reported in 2021, News related to South African Parliament caught fire, Confusion among European Union Countries over Draft on Financing Gas and Nuclear Power Plants and other events that occurred on 03-01-2022 .This MCQs set will be helpful for the preparation of Current Affairs for CSS Screening Test MPT 2022, Indian Civil Service, IPS, AD ASF, Custom Inspector , AD IB and other jobs

1. Name the Country whose Parliament building caught fire ?
(A) South Africa
(B) South Sudan
(C) Nimibia
(D) None of the above.

2. How many complaints related to Cyber Crime received by FIA in the year 2021?
(A)  100,000
(B)  102,356
(C)  105,356
(D) None of the above.

3.  Who is the current DG FIA?
(A)  Ziauddin 
(B) Irfan Memon
(C) Sana Ullah Abbasi 
(D) None of the Above..

4. Cyber Crime Complaints received by FIA having percentage of Facebook medium  ?
(A) 23%
(B) 30%
(C) 70%
(D) None of the above.

5. Section 20 of the Cyber Crime Act of Pakistan " Prevention of Electronic Crime Act 2016" is related with?
(A) Dignity of Natural Persons
(B) Child Pornography
(C) Rape / Modesty of Natural Person
(D) None of the Above.

6. How much percentage of complaints received by FIA related to online Financial Fraud and Forgery?
(A) 20%
(B) 25%
(C) 30%
(D) None of the Above..

7. How many cases are registered by FIA under Section 21 of the Cyber Crime Act in 2021 ?
(A) 199
(B) 299
(C) 399
(D) None of the Above.

8. Section 21 of the Cyber Crime Act " Prevention of Electronic Crime Act 2016 is related with" ?
(A) Social Media Harassments
(B) Child Abuse 
(C) Rape / Modesty of Natural Person
(D) None of the Above.

9. Who is the author of  Book " Buri Aurat ke Doosri Khata" ?
(A) Kishwer Naheed
(B) Iftihkhar Arif
(C) Mohsin Hamid
(D) None of the Above.

10. Name the Country who shut down half of the Country's Nuclear Plants amid concerns over the safety of the Technology?
(A) France
(B) Germany
(C) Italy
(D) None of the Above

11. European Union Draft related to Financing of What raises confusion about European Union Countries?
(A) Financing of Gas and Nuclear Plant
(B) Financing of Hydro Power Plant
(C) Financing of Fossil Fuel Plants
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz  3rd January 2022 

1. A
2. B
3. C
4. A
5. A
6. B
7. A
8. C
9. A
10.C

11. A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment