Current Affairs MCQs Quiz 1st March 2018 for Patrol Officer FPSC test preparation

Current Affairs MCQs Quiz 1st March 2018 for the preparation of Patrol Officer NH & MP 2018 Exam of FPSC, competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs on World Affairs , Indian Affairs, Sports and Pakistan Affairs . Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz which includes international affairs, World Affairs, Pakistan Affairs sports for the month of March 2018  in PDF format.

1. Total Installed capacity of Neelum Jhelum Hydropower Project is _______  ?
(A) 900 MW
(B) 950 MW
(C) 969 MW
(D) None of the above.

2. First Unit Turbine of Neelum Jehlum Hydrocapacity Project of 242.25 MW will start functioning by the end of _____?
(A) March 2018
(B) April 2018
(C) May 2018
(D) None of the Above.

3. Name the female Director Communications of White House who resigned from her post  ?
(A) Hope Hicks
(B) Gina Haspel
(C) Lindsay Walter
(D) None of the Above..

4. Saudi Government has lifted long ban on _______?
(A) opening cinemas
(B) on women driving
(C) Both A & B
(D) None of the above

5. What is the length of  an Olympic Swimming Pool?
(A) 30 Meter
(B) 40 Meter
(C) 50 Meter
(D) All of the above.

6. Who is the winner of Nobel Peace Prize 2017 ?
(A) Malala Yousufzai
(B) Barack Obama
(C) ICAN
(D) None of the above.

7. ICAN Stands for ______ ?
(A) International Campaign to Abolish Nuclear Weapons
(B) International Cooperation to Abolish Nuclear Weapos
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

8. 1st March is celebrated as International Day of ___________?
(A) Zero Discrimination Day
(B) World Civil Defense Day
(C) Both A&B
(D) None of the above.

9. Who is the winner of Nobel Prize 2017 in Physics?
(A) Rainer Wiess
(B) Barry C. Barish
(C) Kip S. Thorne
(D) All of the Above.

10. Holi also known as _____?
(A) festival of India
(B) festival of colors
(C) Both A & B
(D) None of the Above

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 1st March 2018

1. C
2. A
3. A
4. A
5. C
6. C
7. A
8. C
9. D
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment