Current Affairs MCQs Questions 1st April 2018 with Answers for Competitive Exmas

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 1st April 2018. This MCQs set covers Pakistan Affairs, World Affairs , Sports and all other  important events held on 1st April 2018.This mcqs set on Sports Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs for UPSC Civil Service, Banking Exams, CSS , PMS, PCS, FPSC Patrol Officer and other exams & Interview. Download 1st April 2018 current affairs mcqs  in PDF Format here.

1. Nobel Laureate Malala Yousufzai visited Pakistan after how much time?
(A) 5 years
(B) 6 years
(C) 7 years
(D) None of the above.

2. Name the new organ discovered by scientists in human body ?
(A) Instinentium
(B) Interstitum
(C) Intestine
(D) None of the above.

3. Who is Dalai Lama ?
(A) spiritual leader of Nepal Budhism
(B) spiritual leader of Myanmar Budhism
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

4.Which team win the T20 Series of Pakistan Woman Cricket Team tour to Sri Lanka  .?
(A) Pakistan
(B) Sri Lanka
(C) Tied
(D) None of the above.

5. Which team win the 1 day series of Pakistan Woman Cricket Team tour to Sri Lanka ?
(A) Sri Lanka
(B) Pakistan
(C) Series Tied
(D) None of the Above.

6. How many civilians killed in Damascus Attack on 31st May 2018?
(A) 10
(B) 15
(C) 16
(D) None of the Above..

7. Abdul Qadoos Bizenjo Chief Minister of Balochistan  affiliated with which political party ?
(A) PML (Q)
(B) PML (N)
(C) Balochistan Awami Party (BAP)
(D) None of the Above.

8. Mama Parsi Girls Secondary School situated in which city of Pakistan?
(A) Karachi
(B) Lahore
(C) Islamabad
(D) None of the Above.

9. Mama Parsi Girls Secondary School established in which year ?
(A) 1918
(B) 2018
(C) 1980
(D) None of te Above.

10. Who win the Egyptian Presidential Election 2018?
(A) Mohamed Mosri
(B) Abdel Fatteh El Sissi
(C) Anwar Saddat
(D) None of the Above

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 1st April 2018

1. C
2. B
3. C
4. A
5. C
6. B
7. C
8. A
9. A
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment