Current Affairs MCQs on Federal Budget 2018-19 Questions 27th April 2018 with Answers

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on Federal Budget 2018-19 for the month of April 2018. This MCQs set covers One of the important event Federal Budget  2018 presented on 27th April 2018  .This mcqs set on Pakistan Current Affairs 2018 will be helpful for the preparation of Current Affairs for  CSS , PMS, PCS, FPSC Patrol Officer, Banking Exams and other exams & Interview. Pakistan's Current affairs are the important part in Current Affairs paper of Competitive exams.. Download Pakistan Current Affairs mcqs for the month of April 2018 in PDF Format here.

1. Federal Government Presented their Sixth Budget of how much total Worth?
(A) 5632 Billion Rupees
(B) 5732 Billion Rupees
(C) 5932 Billion Rupees
(D) None of the above.

2. How much amounts is allocated for National Development Program ?
(A) 2000 Billion Rupees
(B) 2043 Billion Rupees
(C) 2053 Billion Rupees
(D) None of the above.

3. How much minimum pension fixed for the retired Government Employees of above Age of 75 Years ?
(A) 10000 Rupees
(B) 15000 Rupees
(C) 25000 Rupees
(D) None of the Above..

4. There is how much increase seen in the Defence Budget 2018-19?
(A) 100 Billion Rupees
(B) 150 Billion Rupees
(C) 180 Billion Rupees
(D) None of the above.

5. How much amount is fixed for maintaining peace and order in the Federal Budget 2018-19?
(A) 80 Billion Rupees
(B) 90 Billion Rupees
(C) 120 Billion Rupees
(D) None of the Above.

6. How much salary increased of the Government Employees and Armed forces Personnel in the Budget 2018-19 ?
(A) 7.5%
(B) 10%
(C) 15%
(D) None of the Above..

7. North Korea and South Korean Leaders met each other after how many years ?
(A) 45 Years
(B) 55 Years
(C) 65 Years
(D) None of the Above.

8. How much amount allocated for the development of Gwadar city in the Budget 2018-19?
(A) 130 Billion Rupees
(B) 137 Billion Rupees
(C) 138 Billion Rupees
(D) None of the Above.

9. How much Amount Allocated for the Education in the Federal Budget 2018-19 ?
(A) 46.67 Billion Rupees
(B) 47.67 Billion Rupees
(C) 48.67 Billion Rupees
(D) None of the Above.

10. How Much Amount Allocated for the Hydro Power Plants in the Budget including Bhasha Dam Project?
(A) 78 Billion Rupees
(B) 79 Billion Rupees
(C) 80 Billion Rupees
(D) None of the Above

11.How much amount allocated in the Federal  Budget 2018-19 for the purpose of investment Electricity Generation Projects ?
(A) 130 Billion Rupees
(B) 138 Billion Rupees
(C) 148 Billion Rupees
(D) None of the above.

12. How much Amount Allocated for the Health Sector in Federal Budget 2018-19?
(A) 30 Billion Rupees
(B) 30.73 Billion Rupees
(C) 31.73 Billion Rupees
(D) None of the above.

13. How much amount allocated for Benazir Income Support Program BISP in the Federal Budget 2018-19 ?
(A) 125 Billion Rupees
(B) 150 Billion Rupees
(C) 175 Billion Rupees
(D) None of the Above.

14. How much tax imposed on Marriage Halls in the Federal Budget 2018-19?
(A) 3%
(B) 4%
(C) 5%
(D) None of the Above

15. How much amount allocated for the Prime Minister Youth Scheme?
(A) 10 Billion Rupees
(B) 20 Billion Rupees
(C) 30 Billion Rupees
(D) None of the above.

16. Government Removed Custom Duty from which type of Medicines in the Federal Budget 2018-19?
(A) Cancer
(B) Hepatitis
(C) Malaria
(D) None of the above.

Answers to Pakistan Current Affairs MCQs Quiz on Federal Budget 2018-19

1. C
2. B
3. B
4. C
5. B
6. B
7. C
8. B
9. A
10.B
11. B
12. B
13. A
14. C
15. A
16. A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment