Current Affairs MCQs Quiz on General Election 2018 Pakistan with Answers for Custom Inspector and Competivie Examinations

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on General Election 2018. PTI has got the majority in National Assembly by winning 158 seats in total including 33 reserved seats . PML (N) is the second Majority party in National Assembly with 64 General Seats. This MCQs set covers General Election 2018 important events . This MCQs set on political developments in Pakistan after Elections covers all the important questions with answered which occurred in government forming. This mcqs set on General Elections Current Affairs will be helpful for the preparation of Current Affairs of FPSC Custom Inspector , CSS , Banking Exams, PMS, PCS, and interview Preparation. Here is the Quiz below with important questions from exam point of view

1.  Total Turn Out for the National Assembly Seats in the General Election 2018 was___________?
(A) 50%
(B) 51.6%
(C) 52.5%
(D) None of the above.

2. Total Turn Out for the Punjab Assembly Seats in the General Election 2018 was ___________?
(A) 55%
(B) 58.3%
(C) 68.3%
(D) None of the above..

3. Total Turn Out for the Sindh Assembly Seats in the General Election 2018 was________?
(A) 45.6 %
(B) 46.6 %
(C) 47.6 %
(D) None of the Above..

4. Total Turn Out for the KPK Assembly Seats in the General Election 2018 was _______?
(A) 44.5%
(B) 45.5%
(C) 46.5%
(D) None of the above.

5. Total Turn Out for the Balochistan Assembly Seats in the General Election 2018 was ________?
(A) 40.3 %
(B) 42.3 %
(C) 45.3 %
(D) None of the Above.

6. According to the Statistical Report of Election Commission of Pakistan Pakistan Tehreek e Insaaf Party Vote Bank in General Election 2018 was ____?
(A) 16003702
(B) 16903702
(C) 17903702
(D) None of the Above..

7. Pakistan Muslim League (N) Vote bank in the General Election 2018 was?
(A) 12934589
(B) 13034589
(C) 13134589
(D) None of the Above.

8. National Voter Day in Pakistan is observed on _________?
(A) 5th December
(B) 25th July
(C) 7th December
(D) None of the Above.

9. How many reserved seats obtained by PTI in National Assembly after General Election 2018?
(A) 30
(B) 33
(C) 35
(D) None of te Above.

10. PTI seats risen to how many seats after addition of 33 Reserved seats in National Assembly ?
(A) 150
(B) 156
(C) 158
(D) None of the Above

11. How many independent candidates out of 13 joined Pakistan Tehreek e Insaaf after General Election 2018 ?
(A) 8
(B) 9
(C) 13
(D) None of the above.

12. Pakistan Muslim League (N) has won how many general seats in National Assembly of Pakistan?
(A) 60
(B) 64
(C) 68
(D) None of the above..

13. Pakistan People's Party is the third largest party in National Assembly after general elections 2018 with how many general seats?
(A) 40
(B) 42
(C) 45
(D) None of the Above..

14. Muttahida Majlis-e-Amal won how many general seats in National Assembly?
(A) 10
(B) 11
(C) 12
(D) None of the above.

15. PTI nominated whom for Deputy Speaker of the National Assembly?
(A) Qasim Suri
(B) Pervaiz Khattak
(C) Asad Qaiser
(D) None of the Above.

16. PTI nominated whom for Speaker of the National Assembly ?
(A) Asad Qaiser
(B) Qasim Suri
(C) Mehmood Khan
(D) None of the Above..

17. Grand Opposition nominated whom for the Speaker of the National Assembly?
(A) Asif Zardari
(B) Bilawal Bhutto
(C) Khursheed Shah
(D) None of the Above.

18. How many seats won in the National Assembly by the Independent Candidates in the General Election 2018?
(A) 10
(B) 13
(C) 23
(D) None of the Above.

19. How many Seats won by PTI in General Election in National Assembly?
(A) 110
(B) 113
(C) 116
(D) None of te Above.

20. BAP stands for ______?
(A) Balochistan Awami Party
(B) Bolan Awami Party
(C) Balochistan Awami Position
(D) None of the Above

Answers to Sports Current Affairs MCQs Quiz on Pakistan General Election 2018

1. B
2. B
3. C
4. B
5. C
6. B
7. A
8. C
9. C
10. C

11. B
12. B
13. B
14. C
15. A
16. A
17. C
18. B
19. C
20. A




Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment