Current Federal Minister of Pakistan in 2018 MCQs Quiz with Answers for Custom Inspector and Competitive Examinations

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on Current Federal Ministers of Pakistan in 2018. Finally Imran Khan has taken oath as Prime Minister of Pakistan and also announced Federal Cabinet of Ministers, Advisors and Ministers of State  . There will be 21 members in Federal Cabinet in 2018. Portfolio of Interior Ministry will remain with PM Imran Khan.  This MCQs set covers list of the Federal Minister of Pakistan in 2018 . New Federal cabinet has taken oath on 20th August 2018. This mcqs set on Current Federal Minister of Pakistan  will be helpful for the preparation of Pakistan Affairs , Current Affairs of FPSC Custom Inspector , CSS , Banking Exams, PMS, PCS, and interview Preparation.

1. Who is the Finance Minister of Pakistan?
(A) Ishaq Dar
(B) Asad Umer
(C) Arif Alvi
(D) None of the above.

2. Who is the Minister of Law and Justice?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Muhammad  Farogh Naseem
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above..

3. Who is the Foreign Minister of Pakistan?
(A) Shah Mahmood Qureshi
(B) Zubaida Jalal
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above..

4. Who is the Interior Minister of Pakistan?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Imran Khan
(C) Shah Mehmood Qureshi
(D) None of the above.

5. Who is the Minister of Defence?
(A) Shireen Mazari
(B) Pervaiz Khattak
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above.

6. Who is the Minister of Railway?
(A) Saad Rafique
(B) Sheikh Rasheed
(C) Dr. Aamir Liaquat
(D) None of the Above..

7. Fawad Chaudary is the Minister of ________?
(A) Information , Broad Casting and National Heritage
(B) Information and Broad Casting
(C) Information Technology
(D) None of the Above.

8. Fehmida Mirza is the Minister of __________?
(A) Benazir Income Support Program
(B) Inter Provincial Coordination
(C) Culture and National Heritage
(D) None of the Above.

9. Zubaida Jalal is the Federal Minister of _____________?
(A) Defence
(B) Defence Production
(C) Both A & B
(D) None of te Above.

10. Khalid Maqbool Siddiqui will serve as the  Minister of  _________________?
(A) Minister of Information Technology and Telecommunication
(B) Minister of Federal Education and Heritage
(C) Minister of Law and Justice
(D) None of the Above

11. Who is the Federal Minister of Human Rights in Pakistan ?
(A) Ali Amin Gandapur
(B) Shireen Mazari
(C) Arif Alvi
(D) None of the above.

12. Who is the Federal Minister of Education and Heritage?
(A) Pervaiz Khattak
(B) Shafqat Mehmood
(C) Aamir Mehmood Kayani
(D) None of the above..

13. Chaudary Tariq Bashir Cheema is the Minister of __________?
(A) FATA
(B) State and Frontier Region
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

14. Who is the Minister of Religious Affairs and Interfaith Harmony?
(A) Noor-ul-Haq Qadri
(B) Dr. Aamir Liaquat
(C) Ghulam Sarwar Khan
(D) None of the above.

15. Who is the Advisor to Prime Minister of Pakistan on Institutional Reforms and Austerity?
(A) Dr. Ishrat Hussain
(B) Amin Aslam
(C) Zaheer-ud-Din Babar Awan
(D) None of the Above.

16. Who is the Minister of Petroleum Division?
(A) Ghulam Sarwar Khan
(B) Chaudary Tariq Bashir Cheema
(C) Shafqat Mehmood
(D) None of the Above..

17. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Parliamentary Affairs ?
(A) Dr. Babar Awan Zaheer
(B) Zaheer-ud-din Babar Awan
(C) Abdul Razak Dawood
(D) None of the Above.

18. Who is the Advisor to PM of Pakistan on Establishment Portfolio?
(A) Ali Amin Gandapur
(B) Qasim Suri
(C) Mohammad Shahzad Arbab
(D) None of the Above.

 

Answers to Current Federal Minister of Pakistan in 2018 MCQs Quiz

1. B
2. B
3. A
4. B
5. B
6. B
7. A
8. B
9. C
10. A

11. B
12. B
13. B
14. A
15. A
16. A
17. B
18. C





Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment