Balochistan Cabinet 2018

Name of the Ministers in Balochistan Cabinet finalized by Chief Minister of Balochistan Jam Kamal Khan and Portfolios are assigned to 10 Ministers  and one advisor on 30th August 2018. You can find below the Ministers List of Balochistan in 2018. This quiz covers list of the Cabinet of Balochistan in 2018 . Cabinet in Balochistan has taken oath on 26th August 2018. So Far Portfolios are assigned to Finance, Information, Tribal and Home Affairs, Health, Agriculture and Cooperatives, Culture, Tourism and Archive, Forest and Wildlife and other. This mcqs set on Current Ministers of Balochistan in 2018 will be helpful for the preparation of Pakistan Affairs , Current Affairs of FPSC Custom Inspector test , CSS , Banking Exams, PMS, PCS, and interview Preparation.

Balochistan Ministers List 2018

Here is the Cabinet Composition of Balochistan Ministers List 2018.

S.No Name of the Minister Department Party Affiliation
1  Jam Kamal Khan Chief Minister Balochistan Balochistan Awami Party
2 Muhammad Arif Finance BAP
3 Saleem Ahmed Tribal and Home Affairs Department BAP
4. Mir Naseeb Ullah Khan Health PTI
5 Zahoor Ahmed Buledi Information BAP
7 Nawabzada Tariq Magsi Communication and Works BAP
8 Sardar Sarfaraz Chakar Domki Culture, Tourism and Archive BAP
9 Muhammad Saleh Bhootani Food, Law and Parliamentary Affairs BAP
10 Noor Muhammad Public Health Engineering BAP
11 Mir Zia Ullah Khan Forest and Wildlife BAP
12 Zamarak Khan  Agriculture and Cooperative ANP
13 Mitta Khan Livestock and Dairy Development BAP

 We have also prepared MCQs Quiz on Balochistan Cabinet 2018 which may help in increasing your general knowledge

1. Who is the Finance Minister of Balochistan?
(A) Zahoor Ahmed Buledi
(B) Muhammad Arif
(C) Saleem Ahmed
(D) None of the above.

2. Who is the Health Minister of Balochistan?
(A) Nawabzada Tariq Magsi
(B) Mir Naseeb Ullah Khan
(C) Saleem Ahmed
(D) None of the above..

3. Who is the Information Minister of Balochistan?
(A) Zahoor Ahmed Buledi
(B) Muhammad Saleh Bhootani
(C) Noor Muhammad
(D) None of the Above..

4. Who is Home and Tribal Affairs Minister of Balochistan?
(A) Saleem Ahmed
(B) Sardar Sarfaraz Chakar Domki
(C) Zmarak Khan
(D) None of the above.

5. Who is the Minister of Communication and Works?
(A) Noor Muhammad
(B) Nawabzada Tariq Magsi
(C) Mir Naseebullah Khan
(D) None of the Above.

6. Who is the Minister of Food in Balochistan?
(A) Muhammad Arif
(B) Mir Zia Ullah
(C) Mohammad Saleh Bhootani
(D) None of the Above..

7. Who is the Minister of Culture, Tourism and Archives?
(A) Sardar Sarfaraz Chakar Domki
(B) Saleem Ahmed
(C) Mir Naseeb Ullah Khan
(D) None of the Above.

8. Who is the Minister of Forest and Wildlife in Balochistan in 2018?
(A) Mubeen Khan
(B) Mir Zia ullah
(C) Mitha Khan
(D) None of the Above.

9. Who is the Minister of Agriculture and Cooperatives in Balochistan?
(A) Qadoos Bizenjo
(B) Mir Naseebullah Khan
(C) Zamarak Khan
(D) None of te Above.

10. Who is the Minister of Live Stock and Dairy Development in Pakistan?
(A) Khalid Langove
(B) Mohammad Saleh Bhootani
(C) Mohammad Aslam Bhootani
(D) None of the Above

Answers to Current Federal Minister of Pakistan in 2018 MCQs Quiz

1. B
2. B
3. A
4. A
5. B
6. C
7. A
8. B
9. C
10. D


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment