Economy of Pakistan MCQs Set 1

Positions of Officer Grade OG-2 and OG-3 are announced by State Bank of Pakistan through NTS . Syllabus for the post of OG-II and OG-III also announced which includes MCQs from the Economy of Pakistan Section. We have collected some MCQs on Pakistan's Economy from past papers of NTS which will help you in online preparation of SBP test .

1. Economy of Pakistan mainly depends on what?
(A) Agriculture
(B) Taxes
(C)  Exports
(D) All of the above.

2. In terms of purchasing power parity PPP Pakistan Economy is at which number in the World?
(A) 21st
(B) 22nd
(C) 23rd
(D) None of the Above.

3. Estimated Population of Pakistan as per last census of 2017 is ?
(A) 205 Million
(B) 207 Million
(C) 208 Million
(E) All of the Above.

4. GDP growth of Pakistan as March 2019 is ____?
(A) 4
(B) 4.1
(C) 5
(D) None of the Above.

5. Major Export Partner of Pakistan is ?
(A) USA
(B) China
(C) UK
(D) None of the Above.

6. What percentage of goods are exported to USA from Pakistan ?
(A) 10.6%
(B) 12.6%
(C) 15.6%
(D) None of the Above.

7. China is at which number in term of exports to China from Pakistan ?
(A) 1st
(B) 2nd
(C) 3rd
(D) None of the above.

8. According to an estimate What percentage of goods are exported to China from Pakistan?
(A) 5%
(B) 6 %
(C) 7%
(D) None of the Above..

9. Which goods has the largest share of Pakistan's exports to other countries?
(A) Food
(B) Textiles
(C) Petroleum
(D) None of te Above.

10. Worth of total exports from Pakistan in the Financial Year 2018?
(A) $23.824 Billion
(B) $24.824 Billion
(C) $25.824 Billon
(D) None of the Above

Answers to Economy of Pakistan MCQs Quiz Set 1

1. D
2. C
3. B
4. B
5. A
6. C
7. C
8. C
9. B
10. B



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment