Today FPSC Patrol Officer 15th July 2018 Paper Batch-I Fully Solved Questions with Answers

Today FPSC Patrol Officer test conducted by FPSC on 15th July 2018 . The following questions were asked in today paper of Patrol Officer Motorway Police in FPSC test. PO NH & MP paper consists of English , Islamic Studies, General Science and Ability , Current Affairs and Basic Arithmetic Questions. Paper was tricky . Solved paper of Patrol Officer held on 15th July 2018.

1. Mangla Dam is situated on which river?
(A) Indus
(B) Jehlum
(C) Ravi
(D) None of the above.

2. United Nations Security Council has permanent Members?
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) None of the Above.

3. ATR 42 has total number of engines?
(A) 0
(B) 1
(C) 2
(D) Khaleda Zia.

4. Which team is the winner of PSL 2018?.
(A) Quetta Gladiator
(B) Peshawer Zalmi
(C) Islamabad United
(D) None of the above

5. PSL Final 2018 was played between which teams ?
(A) Islamabad United & Peshawer Zalmi
(B) Peshawer Zalmi & Quetta Gladiators
(C) Lahore Qalanadrs & Islamabad United
(D) None of the above.

6. Warsik Dam is built on which River?
(A) Indus
(B) Jehlum
(C) Kabul
(D) None of the above.

7. Pakistan Import Palm Oil from Which Country?
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) China
(D) None of the above.

8. Boiling Point of Water ________?
(A) 100'F
(B) 212' Fahrenheit
(C) 222' Fahrenheit
(D) None of the above.

9. Estimated Population of China is ____________.
(A) 1.1 Billion
(B) 1.2 Billion
(C) 1.3 Billion
(D) None

10. Tarbela Dam Generates electricity with how many turbines?
(A) 10
(B) 14
(C) 20
(D) Palestine

11. Atom Bomb radiates which types of rays
(A) Alpha
(B) Gama
(C) Ionized Particles
(D) None of the above

12. Light travels at which speed.
(A) 300,000 kilometers per second
(B) 302,000 kilometers per second
(C) 310,000 kilometers per second
(D) None of the above

13. Name the month after Ramzan in Islamic Calendar?
(A) Zilhaj
(B) Shawal
(C) Zilqad
(D) None

14. Mention the Power Project located on Jehlum River?
(A) Tarbela Dam
(B) Neelum Jehlum
(C) Quaid-e-Azam Solar Park
(D) None of the above

15. Steel Bar is Magnetized by _____________.
(A) 1 Hydrogen and 1 Oxygen atom
(B) 2 Hydrogen and 1 Oxygen Atom
(C) 2 Hydrogen and 2 Oxygen Atoms
(D) None of the Above

16. Name the First Mosque of Islam ?
(A) Quba
(B) Haram Pak
(C) Masjid-e-Nabvie
(D) None of the Above

17. Radio waves are __________light waves?
A) faster
b) slower
C) Both A & B

D) None of the above.

18. Hajj is completed on ___________.
(A) 9th Zilhaj
(B) 10th Zilhaj
(C) Don't Know
(D) none of the above.

19. Red Wire of the Car Battery should be connected to which terminal ?
(A) Positive
(B) Negative
(C) Don't Know
(D) None of the above

20. After adding 1.5 and 2.5 , the result will be ?
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) None of the above.

21. Find the odd numbers from the given numbers. 8,16,24, 34, 40, 48, .....?
(A) 8
(B) 34
(C) 40
(D) None of the Above.

22. Simla Tourist Resort is situated in which Country?
(A) India
(B) Thai Land
(C) Nepal
(D) Khaleda Zia.

23. Which was the second major battle fought between Muslims and Kufars?.
(A) Ghazwa e Badar
(B) Ghazwa e Uhd
(C) Ghazwa e Khandaq
(D) None of the above

24. How do Fish Survives in icy water ?
(A) Fish are cold blooded animals
(B) Fish can breathe when embedded in ice
(C) Fishes move to bottom of the sea where the water is at 4 Degree Centigrade and hence can not freeze
(D) None of the above.

25. In water an iron needle sinks, but an iron ship floats. Why?
(A) Archimedes Principal
(B) Newtons Second Law of Motion
(C) Purity of Water
(D) None of the above.

26. Complete the Series 3,6,9,.....?
(A) 10
(B) 11
(C) 12
(D) None of the above.

27. Find the numbers from the given below numbers whose square and cubes are same?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the above.

1. B
2. B
3. A
4. C
5. A
6. B
7. D
8. B
9. C
10. B
11. B
12. A
13. B
14. _
15. B
16. B
17. A
18. B
19. A
20. B
21. D
22. A
24. A
25. A
26. C
27. A


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment