Agriculture MCQs Set 1

350 Posts of Officer Grade 3 OG-3 announced by Zarai Taraqiat Bank Limited through OTS . Syllabus for the post of OG-III also announced which includes 10% MCQs from Agriculture Section. We have collected some MCQs on Agriculture from past papers of FPSC and PPSC which will help you in online preparation of Agriculture MCQs for OG-3 Posts in ZTBL, CSS Agriculture MCQs and PMS optional Paper.

1. Kharif Crops in Pakistan includes What from the given options?
(A) Cotton
(B) Wheat
(C) Barley
(D) None of the above.

2. Economy of Pakistan is based on What?
(A) Sports Goods
(B) Agriculture
(C) Export
(D) None of the Above.

3. Rabi Means?
(A) Summer
(B) Winter
(C) Spring
(D) Both A & B
(E) All of the Above.

4. Major Rabi Crops in Pakistan is?
(A) Wheat
(B) Barley
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

5. Rabi Crops are sown in Pakistan in the month?
(A) September to October
(B) October to December
(C) October to January
(D) None of the Above.

6. Rabi Crops in Pakistan are harvested in the month ?
(A) March to April
(B) February to April
(C) January to February
(D) None of the Above.

7. How many crops seasons are in Pakistan ?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) None of the above.

8. What is the share of Agriculture in GDP of Pakistan in 2018?
(A) 17%
(B) 18.86 %
(C) 20%
(D) None of the Above..

9. Agriculture accounted how much in GDP of Pakistan in 1947?
(A) 35%
(B) 53%
(C) 60%
(D) None of te Above.

10.Basmati is a type of ____?
(A) Wheat
(B) Rice
(C) Barley
(D) None of the Above

Answers to Agriculture MCQs Quiz Set 1

1. A
2. B
3. C
4. C
5. B
6. A
7. A
8. B
9. B
10. B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment