English Preposition MCQs Test with Answers Set 1

English Preposition MCQs Multiple Choice Questions with Answers Set 1 for preparation of Public Service Exams and Civil Service Exams . Use of Preposition in, on , at , then, a, an, since, for, by in the sentences . English Preposition practice exercises. Download English Prepositions MCQs test in PDF.

1. The Prime Minister will appear ______ television tonight.
(A) on
(B) in
(C) at
(D) None of the above.

2. You must complete this homework ____ next Wednesday.
(A) on
(B) until
(C) by
(D) till.

3.  ______ Women University is _____ institution of higher education for girls. 
(A) a, an
(B) an, a
(C) the, an
(D) None of the above.

4. This house has been empty  _______ several years.
(A) since
(B) for
(C) from
(D) None of the above

5. I am going to my native city _____the summer?
(A) for
(B) since
(C) from
(D) None of the above.

6.  Plane was not allowed to take ______ because of bad weather conditions.
(A) of
(B) off
(C) Both A & B
(D) None of the above.

7. I like this house ______  the river.
(A) at
(B) with
(C) by
(D) from.

8. The diamond ring that her husband bought for her turned _____ to be fake one.
(A) in
(B) of
(C) out
(D) None of the above.

9. If A is equal to B and B is equal to C , ________A is equal to C .
(A) than
(B) then
(C) so
(D) None of the above.

10. The Computer class start ______ 8:30_____the morning .
(A) on, in
(B) at, in
(C) at, at
(D) None of the above

 

Answers to  English Preposition MCQs Set-1 

1. A
2. C
3. C
4. B
5. A
6. B
7. C
8. C
9. B
10.B

Also Check

Preposition MCQs from today's English Preposition and Composition CSS Paper 2021

Rizwan Khan
Author: Rizwan Khan
Mr. Rizwan has vast Knowledge on Current Affairs and General Knowledge. He has done Master in International Relations along with B.ed and M.ed with teaching capabilities

Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment