Test Preparation GD IB Islamic Studies MCQs Set 1

Islamic Studies MCQs for the preparation of NTS Tests and FPSC Test . 

1.  Which is the First Revealed Surah in Order of Revelation ?
(A) Surah Al-Fathia
(B) Surah Al-Naml
(C) Surah Al-Alaq 
(D) Surah Al-Taubah

2. Total Number of Makki Surahs are ___________.
(A) 85
(B) 86
(C) 87
(D) 88

3. Total Number of Madni Surahs are ___________.
(A) 25
(B) 26
(C) 27
(D) 28

4.  Total Number of Manzils in Holy Quran are __________.
(A) 5
(B) 7
(C) 17
(D) 27

5. Total Number of Rakus are  _________ .
(A) 548
(B) 558
(C) 568
(D) 578

6. First Surah of Holy Quran?
(A) Al-Fatiah
(B) Al-Alaq
(C) None of These

7. Which is the longest Surah of Holy Quran ?
(A) Surah Al-Baqrah
(B) Surah Al-Tauba
(C) Surah Al-Rehman
(D) None of These

8. Surah that begins without Bismillah is ______________.
(A) Surah Al-Tauba
(B) Surah Al-Naml
(C) Surah Al-Barah
(D) None of These

9.Surah that begins twice with Bismillah.
(A) Surah Al-Naml
(B) Surah Al-Tauba
(C) Surah Al-Baqrah
(D) None of These

10.  Taurat was revealed on which prophet ?
(A) Hazrat Essa (A.S)
(B) Hazrat Musa (A.S)
(C) Hazrat Daud (A.S)
(D) Hazrat Muhammad (P.B.U.H)

Answers to MCQs Test of Islamiat Set-1 for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. C
2. B
3. D
4. B
5. B
6. A
7. A
8. A
9. A
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment