Test Preparation GD IB Islamic Studies MCQs Set 3

Islamic Studies MCQs for the preparation of NTS, Public Service Exams and FPSC Test . Islamic Study Quiz Salat, Zakat and Angels. This MCQs test will help in preparation of all Public Service Commissions Tests , NTS, PTS, BTS, CTS and other tests for Jobs.

1.  Salat was Made Obligatory in which Nabvi Year ?
(A) 7th Nabvi
(B) 8th Nabvi
(C) 9th Nabvi
(D) 10 Nabvi

2. Namaz-e-Istisqa is offered when  ______________.
(A) In extreme difficuly
(B) some one is sick
(C) Rain is needed
(D) None of These

3. Namaz-e-Kasoof is offered at the time of ____________ .
(A) Lunar Eclipse
(B) when rain is needed
(C) difficulty
(D) Solar Eclipes

4.  Namaz-e-Khasoof is offered at the time of __________.
(A) Solar Eclipse
(B) Lunar Eclipse
(C) Both of the Above 
(D) None of These

5. Salat-ul-Istikhara is offered at the time of  _________ .
(A) When some one is in difficulty
(B) When some one is doubt about an assignment 
(C) Both of the above 
(D) for rain

6. Zakat was made obligatory in ___________. 
(A) 2nd Hijri
(B) 3rd Hijri
(C) 4th Hijri
(D) None of These

7. Zakat is obligatory for those who have _______________ Tola Gold with them  according to Nisab of Zakat
(A) 7.5 Tola  
(B) 7 Tola  
(C) 8 Tola 
(D) 9 Tola 

8. Which Angel is the head of those who will stay in paradise after the day of Judgment?
(A) Hazrat Israfil
(B) Zabanis
(C) Malik
(D)Ridwan

9.  Which Angels are called the Angel of Hell?
(A) Hazrat Azrail
(B) Hazrat Israfil
(C) Zabanis
(D) Karaman Katibin

10. To whom the responsibility of record keeping of good and bad of the human beings  is given ?
(A) Munkar Nakir
(B) Karaman Katibin
(C) Hazrat Israfil
(D) Hazrat Jabra'il

Answers to MCQs Test of Islamiat Set-3 for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. D
2. C
3. D
4. B
5. B
6. B
7. A
8. D
9. C
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment