Planning and Management in Education MCQs Set 2 with Answers for FPSC SST test

Planning and Management in Education MCQs set 2 for the preparation of FPSC test for SST, Lecturers and Trained Graduate Teachers. Pedagogy MCQs set 2 on P&M in Education Sample Questions for the online preparation of FPSC Secondary Schools Teacher.

Pedagogy MCQs for Preparation of FPSC Teaching Jobs

1. Systematic way of Doing Things is known as_______ ?
(A) Management
(B) Planning
(C) planning, organizing, directing and controlling
(D) None of the above.

2. Major responsibility of School Management lies on Whom.
(A) Science Teacher
(B) Vice Principal
(C) Principal
(D) All of the Above
(E) None of the above..

3. Management is concerned with the administration of _____.
(A) Physical Assets
(B) Financial Resources
(C) Human Resoruces
(D) All of the Above..

4. From the given options which is lowest level of Management?
(A) Managers
(B) Technicians
(C) Supervisors
(D) None of the above.

5. Management is social as well as ______ process?
(A) technical
(B) educational
(C) thinking
(D) All of the Above
(E) None of the Above.

6. From the given options which represent heart of management process.
(A) to look into the problem
(B) communication
(C) Organizing
(D) None of the Above..

7. Which of the following is main source of innovations?
(A) Technology
(B)  Research in Education
(C)  Human Mind
(D) None of the Above.

8. Planning for the Institution should be based on _______ ?
(A) Syllabus
(B) Aims and Needs
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

9. Goals of the Organization Should be _____?
(A) Clearly defined
(B) Achievable
(C) Random
(D) All of the Above
(E) None of te Above.

10. Key to discipline and Control is _______?
(A) Punishment
(B) Motivation
(C) Effective Teaching
(D) Both B & C

 

Answers to Planning and Management in Education Pedagogy MCQs for FPSC SST, TGT and Lecturers Set 2

1. A
2. C
3. D
4. C
5. A
6. B
7. C
8. B
9. B
10. D




Rizwan Khan
Author: Rizwan Khan
Mr. Rizwan has vast Knowledge on Current Affairs and General Knowledge. He has done Master in International Relations along with B.ed and M.ed with teaching capabilities


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment