Introduction to Statistics MCQs Set 2 with Answers

Introduction to Statistics MCQs set 2 for the preparation of FPSC Statistical Officers test . Syllabus for SO were already announced by FPSC. candidates has already started their online preparation . We have prepared Statics MCQs on Introduction to Statistics MCQs Questions with Answers for online preparation .

1. How many broad Categories Statistics have?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the above.

2. Descriptive Statistics summarize population data ______ ?
(A) Numerically
(B) Graphically
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

3. Which Category of Statistics makes inferences and predictions about a population on a sample of data?
(A) Descriptive
(B) Inferential
(C) Both A & A
(D) None of the Above..

4. Data Can be classified as ___?
(A) Numerical
(B) Categorical
(C) Both A&B
(D) None of the above.

5. Categorical data also known as ?
(A) Qualitative
(B) Quantitative
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

6. From Which of the following is correct example of categorical data?
(A) 1,2,3
(B) Eye Color (Green, Brown, Blue)
(C) 1,3,5,7,
(D) None of the Above..

7. Numerical Data also known as ___?
(A) Qualitative
(B) Quantitative
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

8. Numerical Data is further divided into how many types?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) All of the Above.

9. Numerical data is measured on ___?
(A) ordinal
(B) interval
(C) ration
(D) All of the Above.

10. Which type of data has limited number of response values and not an infinite number of response values ?
(A) Discrete Data
(B) Continuous Data
(C) Both A & B
(D) All of the Above

 

Answers to Introduction to Statistics  MCQs for FPSC Statistical officer Set 2

1. B
2. C
3. B
4. C
5. A
6. B
7. B
8. B
9. D
10. A




Rizwan Khan
Author: Rizwan Khan
Mr. Rizwan has vast Knowledge on Current Affairs and General Knowledge. He has done Master in International Relations along with B.ed and M.ed with teaching capabilities


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment