Current Affairs MCQs Quiz 18th October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 18th October 2018 for the CSS, PMS and PCS competitive exams. Here are the today's important Current Affairs of Pakistan MCQs,  and other international  events which occurred . Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz for competitive Exams

1. How Many New Polio Cases Detected in Pakistan in October 2018 ?
(A) 2
(B) 4
(C) 6
(D) None of the above.

2. New Polio Cases in October 2018 detected in which City of Pakistan?
(A) Karachi
(B) Peshawer
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

3. How many Senators of Pakistan Muslim League (N) disqualified over charges of Dual Nationality?
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the Above..

4. Name of the PML(N) Senator who were disqualified over dual nationality?
(A) Haroon Akhtar
(B) Saadia Abbasi
(C) Nehal Hashmi
(D) Both A & B.

5. How many illegal housing schemes exists in Pakistan?
(A) 5490
(B) 5492
(C) 5500
(D) None of the Above.

6. Group of 77 (G77) at the United Nations is a coalition of how many developing nations?
(A) 77
(B) 134
(C) 150
(D) None of the Above.

7. Who will chair the G77 in United Nations in 2019?
(A) India
(B) Israel
(C) Egypt
(D) Palestine.

8. Which Nations is currently chairing Group of 77 ?
(A) Palestine
(B) Egypt
(C) Syria
(D) None of the Above.

9. Group of 77 was founded in ________ ?
(A) 10th June 1964
(B) 15th June 1964
(C) 15th June 1965
(D) None of te Above.

10. CDWP Stands for ?
(A) Central Development Working Party
(B) Center Developmental Work Party
(C) Both A & B Are Correct
(D) None of the Above

11. Complaint Management System in Secondary Education Department Launched in which Province of Pakistan on 17th October 2018?
(A) Sindh
(B) Balochistan
(C) Khyber Pakhtoonkhawa
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 18th October 2018

1. A
2. C
3. B
4. D
5. B
6. B
7. D
8. B
9. C
10. A
11. B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment