Current Affairs MCQs Quiz 17th October 2018 with Answers for CSS & PMS preparation

Current Affairs MCQs Quiz 17th October 2018 for the CSS, PMS and PCS competitive exams. Here are the today's important MCQs on International Affairs, Pakistan Affairs, Sports and other important events which occured . Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz for competitive Ecams

1. According to Forbes 30 under 30 Class of 2018 how many Pakistanis are the part of 30 most influential persons in Asia ?
(A) 7
(B) 8
(C) 9
(D) None of the above.

2. In Forbes 30 under 30 Class of 2018 Sadia Bashir from Pakistan  wants  _____ ?
(A) Video Game Designing Training To Pakistani's
(B) Sing a song for Country
(C) develop online store
(D) None of the Above.

3.  British PHD Student Mattew Hedges Charged with Spying in which Muslim Country?
(A) UAE
(B) Saudi Arabia
(C) Qatar
(D) None of the Above..

4. According to UN warning issued on 16th October 2018 which country is facing hunger crisis due to war in the Area?
(A) Syria
(B) Libya
(C) Yemen
(D) None of the above.

5. When the Google Shut Down its search Engine in China?
(A) 2010
(B) 2016
(C) 2018
(D) None of the Above.

6. Project Dragonfly is a search engine designed to be compatible with China's State Censorship launched by _____ ?
(A) Yahoo
(B) Google
(C) Ask
(D) None of the Above..

7. Who won the 50th Man Booker Prize 2018 for Milkman?
(A) Anna Burns
(B) Daisy Johnson
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

8. Who is the Director and Writer of Pakistan Movie Donkey King?
(A) Aziz Jindani
(B) Faisal Sheikh
(C) Jawed Sheikh
(D) None of the Above.

9. Which Country has won Gold Medal in "Exercise Cambrian Patrol 2018" ?
(A) Pakistan
(B) India
(C) Brazil
(D) None of te Above.

10. How many Countries and Teams have participated in " Exercise Cambrian Patrol 2018" in UK?
(A) 37 Countries and 137 Teams
(B) 36 Countries and 136 Teams
(C) 100 Countries and 137 Teams
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 17th October 2018

1. C
2. A
3. A
4. C
5. A
6. B
7. A
8. A
9. A
10. A

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment