Current Affairs MCQs Quiz 20th October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 19th October 2018 for the CSS, PMS and PCS competitive exams. Here are the today's important Affairs of Pakistan MCQs, and other international affairs MCQs which occurred . Download daily updated Current Affairs MCQs Quiz for competitive Exams of FPSC and PPSC.

1. Pakistan defeated Australia in 2nd Test in UAE in Australia Pakistan Test Series by how many runs?
(A) 370 Runs
(B) 372 Runs
(C) 373 Runs
(D) None of the above.

2. Name the Pakistani Bowler who took 10 Wickets in 2nd Test Against Australia in UAE ?
(A) Yasir Shah
(B) Mir Hamza
(C) Mohammad Abbas
(D) None of the Above.

3. Who is the Foreign Minister of Qatar?
(A) Hamid Bin Khalifa Al Thani
(B) Mohammed Bin Abdulrahman  Al Thani
(C) Abdullah Bin Naseer bin Khalifa Al Thani
(D) None of the Above..

4. Total Number of Partners in Asia Europe Meeting ?
(A) 52
(B) 53
(C) 56
(D) Both A & B.

5. 12th Summit  of the  Asia Europe Meeting held in _____?
(A) Brussels
(B) Sydney
(C) New York
(D) None of the Above.

6. Who represented Pakistan in Asia Europe Meeting 2018 held on 18th to 19th October 2018?
(A) Shah Mehmood Qureshi
(B) Fehmida Mirza
(C) Arif Alvi
(D) None of the Above.

7. Headquarter of IMF situated in ______.
(A) New York
(B) Washington DC
(C) London
(D) None of the above.

8. When IMF was formed ?
(A) 27 December 1945
(B) 27 December 1946
(C) 27 December 1947
(D) None of the Above.

9. Asian Games 2022 will be held in which Country ?
(A) Hangzhou China
(B) Delhi, India
(C) Tokyo, Japan
(D) None of te Above.

10. FIFA World Cup 2022 will be held in Which Country?
(A) Brazil
(B) Russia
(C) Qatar
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 20th October 2018

1. C
2. C
3. B
4. B
5. A
6. B
7. B
8. A
9. A
10. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment