Current Affairs MCQs Quiz 21st October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 21st October 2018 for the preparation of competitive exams of public service commissions. Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , international affairs such as Afghanistan Election 2018, Pakistan's Remote Sensing Satellite System, First Pakistani into space and other important events which occurred  .

1. Parliamentary Election 2018 in Afghanistan held on _______?
(A) 19th October 2018
(B) 20th October 2018
(C) 21st October 2018
(D) None of the above.

2. When the First Pakistani will go in to space ?
(A) 2020
(B) 2021
(C) 2022
(D) None of the Above.

3. Lower House of the Bicameral National Assembly of Afghanistan is Known as _____?
(A) National Assembly of Afghanistan
(B) House of the People
(C) Wolesi Jirga
(D) Both B & C.

4. Total Number of Seats in Lower House of the Afghanistan Assembly are ______ ?
(A) 245
(B) 249
(C) 259
(D) None of the Above.

5. Upper House of the Afghanistan is known as ________?
(A) Wolesi Jirga
(B) House of Elders
(C) Masherano Jirga
(D) Both B & C.

6. Total Number of Seats in Upper House of Afghanistan are ________?
(A) 100
(B) 101
(C) 102
(D) None of the Above.

7. Pakistan has how many remote Sensing Satellites?
(A) 1
(B) 2
(C) 5
(D) None of the above.

8. Name of the Pakistan's Remote Sensing Satellite is _______ ?
(A) Pakistan Remote Sensing Satellite 1 (PRSS-1)
(B) Pakistan Remotely Sensing Satellite 1 (PRSS-1)
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

9. When the Pakistan's First Remote Sensing Satellite was launched ?
(A) 21st October 2018
(B) 9th July 2018
(C) 19th July 2018
(D) None of te Above.

10. Jiuquan Satellite Launch Center is situated in which Country?
(A) Russia
(B) Azerbaijan
(C) China
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 21st October 2018

1. B
2. C
3. D
4. B
5. D
6. C
7. A
8. A
9. B
10. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment