Current Affairs MCQs Quiz 27th October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 27th October 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , general knowledge on European Union Mission Report for General Election 2018 Pakistan , Newly Nominated Pakistan Ambassador in US and Pakistan's High Commissioner in UK, Winner of UN Human Rights Award, New Vice Chancellors appointment and Sri Lankan New PM MCQs and other important events which occurred .

1. EUEOM Stands for ____.
(A) European Union Election Observation Mission
(B) European Union Electoral Observation Mission
(C) European Union Electable Observation Mission
(D) None of the above.

2. Who was the Chief Observer of European Union Election Observation Mission for Pakistan General Election 2018 held on 25th July 2018?
(A) Elena Velciano
(B) Michael Gahler
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

3. EUEOM in her Final report suggested that ______.
(A) Army should be deployed both inside and outside polling stations
(B) Army Should only be deployed outside polling station
(C) Don't Know
(D) None of the Above.

4. Foreign Ministry has proposed new Name for Pakistan's Ambassador in US?
(A) Ali Jahangir Siddiqui
(B) Asad Majeed Khan
(C) Nafees Zakariya
(D) None of the Above.

5. Foreign Ministry has proposed Name for Pakistan's High Commissioner in UK?
(A) Nafees Zakariya
(B) Shireen Rehman
(C) Rizwan Saeed Sheikh
(D) None of the Above.

6. Who is the winner of the UN Human Rights Prize 2018 ?
(A) Rebeca Jyumi
(B) Late Asma Jahangir
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

7. World's Human Rights Day is celebrated each year on ?
(A) 9th December
(B) 10th December
(C) 29th December
(D) None of the above.

8. Who is the Current Vice Chancellor of Quaid-e-Azam University Islamabad ?
(A) Dr. Muhammad Ali
(B) Dr. Zia Ul Qayum
(C) Dr. Masoom Yasinzai
(D) None of the Above..

9. According to UNESCO Report How Many Journalists were killed during 2016-17?
(A) 110
(B) 182
(C) 192
(D) None of te Above.

10. Who is the Prime Minister of Sri Lanka?
(A) Maithripala Sirisena
(B) Mahinda Rajapaksa
(C) Both A & B
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 27th October 2018

1. A
2. B
3. B
4. B
5. A
6. C
7. B
8. A
9. B
10. B



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment