Current Affairs MCQs Quiz 26th October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 26th October 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , general knowledge on WHO Global tuberculosis Report 2018, Ministry of Energy MCQs and other important events which occurred .

1. "Empirical Insights from Balochistan" is written by ?
(A) Tehmina Durani
(B) Mohsin Hameed
(C) Kaiser Bengali
(D) None of the above.

2. CPNE Stands for What ?
(A) Council of Pakistan NewPapers Editors
(B) Council of Pakistan News Editors
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

3. Famous Pakistani Artist Work " Red Carpet Series #1" Sold in London at _____?
(A) 34 Million Rupees
(B) 34.4 Million Rupees
(C) 35 Million Ruppes
(D) None of the Above.

4. According to WHO Global Tuberculosis Report how many  new cases of Tuberculosis Reported in 2017 World Wide?
(A) 8 Million Cases
(B) 10 Million Cases
(C) 12 Million Cases
(D) None of the Above.

5. According to WHO Global Tuberculosis Report how many deaths reported in 2017 due to tuberculosis World Wide?
(A) 1 Million
(B) 1.5 Million
(C) 1.6 Million
(D) None of the Above.

6. According to an estimate how many children die each year from tuberculosis?
(A) 240,000
(B) 250,00O
(C) 260,000
(D) None of the Above.

7. Which Country Army has opened all the Roles for Women including Special Air Service (SAS)?
(A) USA
(B) India
(C) UK
(D) None of the above.

8. According to the Scientists latest report how many sub species of the tigers remain?
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) None of the Above..

9. Omar Ayub Khan is the Federal Minister of ______?
(A) Power
(B) Energy
(C) Petroleum
(D) None of te Above.

10. Which Country has limited overuse of Antibiotics in Farm Animals to reduce the drug resistant bacteria in Human food?
(A) USA
(B) UK
(C) European Union
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 26th October 2018

1. C
2. A
3. B
4. B
5. C
6. A
7. C
8. A
9. B
10. C



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment