Current Affairs MCQs Quiz 28th October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 28th October 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , general knowledge on 14th IISS Summit held in Bahrain , Oman in News after surprise visit of Israeli Official  MCQs and other important events which occurred

1. Who is the Vice Chancellor of Allama Iqbal Open University?
(A) Dr. Ziaul Qayum
(B) Dr. Masoom Yasinzai
(C) Dr. Muhammad Ali
(D) None of the above.

2. IBC Stands for What?
(A) International Boundary Control
(B) Islamabad Bar Council
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

3. Who is the Foreign Minister of Oman?
(A) Qaboos Bin Said Al Said
(B) Yusuf Bin Alawi
(C) Syed Khalid Bin Hilal
(D) None of the Above.

4. IISS Stands for What ?
(A) International Institute of Strategic Studies
(B) Islamic Institute of Strategic Studies
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

5. IISS 14th Dialogue Summit held in which Country?
(A) London , UK
(B) Manama, Bahrain
(C) Jeddah, Saudi Arabia
(D) None of the Above.

6. Manama is the Capital City of Which Country ?
(A) Oman
(B) Bahrain
(C) Qatar
(D) None of the Above.

7. Which Country is facing Criticism over publishing War Criminals Books?
(A) Serbia
(B) Syria
(C) Iraq
(D) None of the above.

8. Who is the Current Vice Chancellor of International Islamic  University?
(A) Dr. Muhammad Ali
(B) Dr. Zia Ul Qayum
(C) Dr. Masoom Yasinzai
(D) None of the Above..

9. Singapore was separated from which Country in 1965?
(A) Japan
(B) Malaysia
(C) Brunei Darussalam
(D) None of te Above.

10. Pittsburgh is situated in which US State which came in news after deadly attacks?
(A) California
(B) Pennsylvania
(C) New York
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 28th October 2018

1. A
2. B
3. B
4. A
5. B
6. B
7. A
8. C
9. B
10. B



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment