Current Affairs MCQs Quiz 29th October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 29th October 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , general knowledge on Pakistan' Citizen Portal Launched in Pakistan , Jhimpir Wind Power Project  and other miscellaneous MCQs and other important events which occurred.

1. PCP Stands for ___?
(A) Pakistan's Citizen Portal
(B) Portal for Citizen of Pakistan
(C) Pakistan Complaint Portal
(D) None of the above.

2. ___ Urs of Hazrat Ali Hajveri Celebrated on 29th October 2018 to 31st October 2018?
(A) 973th
(B) 974th
(C) 975th
(D) None of the Above.

3. Real Name of Hazrat Data Gang Bakhsh is _____?
(A) Hazrat Ali Hajveri
(B) Hazrat Data Gang Bakhsh
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

4. Name the US Mail Bomb suspect arrested by FBI ?
(A) Cesar Sayoc
(B) Qaiser Sayoc
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

5. Inwhich German State Elections held on 28th October 2018?
(A) Berlin
(B) Hesse
(C) Bavaria
(D) None of the Above.

6.  Name the Arab State inwhich Israeli National Anthem was played When Sagi Muki won gold Medal in a sports event?
(A) Oman
(B) Bahrain
(C) UAE
(D) None of the Above.

7. First Wind Power Project has been started inwhich city of Pakistan?
(A) Jhimpir , Sindh
(B) Thar, Sindh
(C) Bahwalpur , Punjab
(D) None of the above.

8. First Wind Power Project at Jhimpir Sindh will produce how much electricity?
(A) 40 MW
(B) 50 MW
(C) 56.4 MW
(D) None of the Above..

9. Jhimpir Wind Power Project will be completed by the firm of which Country?
(A) China
(B) Turkey
(C) USA
(D) None of te Above.

10. Name the Firm who is working on Jhimpir Wind Power Project ?
(A) Zorlu Energi Pakistan
(B) Pak-China Joint Venture
(C) Asia Development Bank
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 29th October 2018

1. A
2. C
3. A
4. A
5. B
6. C
7. A
8. C
9. B
10. A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment