Current Affairs MCQs Quiz 30th October 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 30th October 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , general knowledge on China France Satellite for Climate Change ,  and Sports MCQs on 2018 World's Wrestling Championship 2018 and Captain of Pakistani Women Cricket Tam ,  and other important events which occurred.

1. German Chancellor will step down as Chancellor in which year  ?
(A) 2019
(B) 2020
(C) 2021
(D) None of the above.

2. Name the Israeli Culture Minister who visited Sheikh Zayed Grand Mosque on October 29 2018?
(A) Miri Regev
(B) Benjamin Netanyahu
(C) Netanyahu
(D) None of the Above.

3. Name the Countries who have jointly launched Satellite to Study Climate Change?
(A) China
(B) France
(C) Russia
(D) Both A & B
(E) All of the Above.

4. Who is the newly elected President of Brazil?
(A) Jair Bolsonaro
(B) Fernando Haddad
(C) Michel Timer
(D) None of the Above.

5. Presidential Election 2018 held in Brazil on ______?
(A) 28th October 2018
(B) 29th October 2018
(C) 30th October 2018
(D) None of the Above.

6. According to the finding of American Society of Tropical Medicine and Hygiene which animal can recognize malaria by smelling?
(A) Cat
(B) Dog
(C) Goat
(D) None of the Above.

7. 2018 World Wrestling Championship held in which Country ?
(A) Moscow, Russia
(B) Beijing, China
(C) Budapest, Hungary
(D) None of the above.

8. Which Country has won the most Gold Medals in 15th Edition of World Wrestling Championship?
(A) Russia
(B) USA
(C) Japan
(D) None of the Above..

9. Russia has won how many Gold Medals in World Wrestling Championship 2018?
(A) 5
(B) 10
(C) 20
(D) None of te Above.

10. Who is the Current Captain of Pakistani Woman Cricket Team ? (October 2018 , Subject to change)
(A) Sana Mir
(B) Bisma Mahroof
(C) Javeria Khan Wadood
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 30th October 2018

1. C
2. A
3. D
4. A
5. B
6. B
7. C
8. A
9. B
10. C



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment