Current Affairs MCQs Quiz 1st November 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 1st November 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , general knowledge on election of the Supreme Court Bar Association, Foreign Minister of Iran Visit to Pakistan and Inauguration of World Tallest Statute in India with all details , and other important events which occurred.

1. Who is the  Current President of the Supreme Court Bar Association ?
(A) Syed Kalim Khurshid
(B) Amanullah Kanrani
(C) Ali Ahmed Kurd
(D) None of the above.

2. Who is the Foreign Minister of Iran?
(A) Ali Akbar Salehi
(B) Mohammad Javad Zarif
(C) Kamal Kharazi
(D) None of the Above.

3. Anti Corruption Day is celebrated each year on ______?
(A) 8th December
(B) 9th December
(C) 10th December
(D) 11th December
(E) All of the Above.

4. World's Tallest Statue in 2018 is situated in which Country?
(A) China
(B) India
(C) Tibet
(D) None of the Above.

5. How much expenditure incurred on World's Tallest Statue completed in India in 2018?
(A) $400 Million
(B) $500 Million
(C) $600 Million
(D) None of the Above.

6. How many workers deployed to complete the World's Tallest Statute in India?
(A) 3000 Workers
(B) 3400 Workers
(C) 3500 Workers
(D) None of the Above.

7.  Current World Tallest Statute is the colossal statute of which Indian Politician?
(A) Gandhi
(B) Narendra Modi
(C) Sardar Vallabhbhai Patel
(D) None of the above.

8. Height of the Statue of the Unity is ___?
(A) 182 Meter (597 Feet)
(B) 140 Meter (420 Feet)
(C) 150 Meter (435 Feet)
(D) None of the Above..

9. Who was the First Deputy Prime Minister of India after the Independence in 1947?
(A) Gandhi
(B) Nehru
(C) Sardar Vallabhbhai Patel
(D) None of te Above.

10. Who is the Federal Minister of Information Technology and Telecommunications?
(A) Imran Khan
(B) Maqbool Siddiqui
(C) Dr. Fehmida Mirza
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 1st November 2018

1. B
2. B
3. B
4. B
5. A
6. C
7. C
8. A
9. C
10. B



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment