Current Affairs MCQs Quiz 2nd November 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 2nd November 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions , general knowledge on  Newly reported cases of Polio in Pakistan, Gilgit Baltistan 71st Independence Day, Protests in London and Ireland against Work Place harassment in Leading IT Companies , and other important events which occurred.

1. How many Polio cases has been reported in Pakistan till 1st November 2018 ?
(A) 2
(B) 6
(C) 8
(D) None of the above.

2. Wazir Khan Mosque is situated in which city?
(A) New Delhi
(B) Lahore
(C) Multan
(D) None of the Above.

3. Who is the Current President of Azad Jammu and Kashmir?
(A) Sardar Masood Khan
(B) Mushtaq Minhas
(C) Muhammad Farooq Haider Khan
(E) None of the Above.

4. APPGK Stands for what?
(A) All Parties Parliamentary Group on Kashmir
(B) Associated Press of Pakistan Group Kashmir
(C) Both A & B
(D) None of the Above.

5. Gilgit Independence Day is celebrated each year on ____?
(A) 1st November 2018
(B) 2nd November 2018
(C) 3rd November 2018
(D) None of the Above.

6. Independence Day of Gilgit Baltistan celebrated on 1st November 2018 was______?
(A) 71st
(B) 72th
(C) 73rd
(D) None of the Above.

7. Gilgit Baltistan got Independence in 1947 from?
(A) Dogra Rule
(B) Sikhs
(C) India
(D) None of the above.

8. Gitmo 5 is/ are _____.
(A) 5 Taliban Released from Guantanamo Bay
(B) Group of 5 Countries for Afghan Peace
(C) Name of the Animal
(D) None of the Above..

9. Name the Information Technology Company whose employees walked out in a global protest over harassment on 1st November 2018?
(A) Yahoo
(B) Google
(C) Microsoft
(D) None of te Above.

10. Who is the Chief Minister of  Gilgit Baltistan?
(A) Syed Mehdi Shah
(B) Sher Jahan Mir
(C) Hafiz Hafeez Ur Rehamn
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on 2nd November 2018

1. C
2. B
3. A
4. A
5. A
6. A
7. A
8. A
9. B
10. C



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment