Current Affairs MCQs on G-20 Buenos Aires Summit 1st December 2018

Current Affairs MCQs Quiz 1st December 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important International Current Affairs Multiple Choice Questions , general knowledge on 13th G-20 Conference held in Argentina Buenos Aires from 30th November 2018 to 1st December 2018 . Total member countries of G-20 are 19 and European Union and established on 26th September 1999. Check World Affairs MCQs below:-

1. G-20 was formed in which year?
(A) 20th September 1996
(B) 26th September 1998
(C) 26th September 1999
(D) None of the above.

2. Number of the members Countries  of the G-20 are ?
(A) 19 *
(B) 20
(C) 21
(D) None of the Above.

*G-20 has 19 Countries and European Union. European Union Countries are not represented individually

3. Headquarter of the G-20 is situated in ?
(A) Argentina
(B) China
(C) Russia
(D) None of the Above.

4. Which Country is not the member of G-20?
(A) Pakistan
(B) India
(C) Both A & B
(D) USA.

5. Name the International organization which don't have permanent Secretariate?
(A) SAARC
(B) G-20
(C) Shanghai Cooperation Organization
(D) None of the Above.

6. G-20 Summit 2018 held in which Country ?
(A) Argentina
(B) India
(C) Russia
(D) None of the Above.

7. Which is the Capital of Argentina?
(A) Mendoza
(B) Buenos Aires
(C) Salta
(D) None of the above.

8. Argentina is situated in which Continent.
(A) South America
(B) North America
(C) Europe
(D) None of the Above..

9. Current Summit of G-20 Buenos Aires 2018 held in Argentina was _____?
(A) 12th Meeting
(B) 13th Meeting
(C) 14th Meeting
(D) None of te Above.

10. 13th Summit of G-20 held from ____to____?
(A) 30th November to 1st December 2018
(B) 1st December to 2nd December 2018
(C) 1st December 2018
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz on G-20 Summit  Buenos Aires 2018 1st December 2018

1. C
2. A
3. D
4. A
5. B
6. A
7. B
8. A
9. B
10. A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment