Current Affairs MCQs 4th December 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 4th December 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important National and International Current Affairs Multiple Choice Questions on Soyuz M-11 docked at International Space Station  , Richest man on earth in 2018 , Amazon is owned by whom , Pew Research Center latest survey sports MCQS , general knowledge other important events which occurred.

1. Russian Space agency is known as ____?
(A) Roscosmos
(B) Russian Space Department
(C) Russian Space Authority
(D) None of the above.

2. Soyuz is a ___?
(A) Jet Aeroplane
(B) Space craft
(C) Ship
(D) None of the Above.

3. ISS Stands for ____?
(A) International Shuttle Space
(B) International Space Shuttle
(C) International Space Station
(D) None of the Above.

4. Soyuz M-11 space craft carried which Country nationals to ISS on 4th November 2018?
(A) Russia
(B) USA
(C) Canada
(D) All of the Above.

5. Which Country is known as rainbow nation?
(A) South Africa
(B) Australia
(C) Austria
(D) None of the Above.

6. According to latest survey of Pew Research Center American prefer what for News ?
(A) Newspapers
(B) TV
(C) Radio
(D) None of the Above.

7. According to Forbes Billionaire List who is the richest person on earth in 2018?
(A) Larry Page
(B) Bill Gates
(C) Jeff Bezos
(D) None of the above.

8. Who is the founder of Amazon ?
(A) Jeff Bezos
(B) Bill Gates
(C) Warren Buffett
(D) None of the Above..

9. IAAF Stands for ___?
(A) International Athletics Association Federation
(B) International Association of Athletics Federation
(C) Both A & B
(D) None of te Above.

10. First Edition of UCI Road World Championship in 1921 held in which Country?
(A) Denmark
(B) United Kingdom
(C) Switzerland
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 4th December 2018

1. A
2. B
3. C
4. D
5. A
6. B
7. C
8. A
9. B
10. A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment