Current Affairs MCQs 3rd December 2018 with Answers

Current Affairs MCQs Quiz 3rd December 2018 for the preparation of competitive exams . Here are the today's important National and International Current Affairs Multiple Choice Questions on Protests in France, Pakistan India Relations on opening of Kartapur border , Sports Men's Hockey World Cup 2018  , general knowledge other important events which occurred.

1. Yellow Vest Protestors in France are protesting against ?
(A) Tax on Fuel
(B) Emmanuel Macron
(C) Tax on Vehicles
(D) None of the above.

2. Yellow Vest Movement is being started in which Country?
(A) France
(B) Germany
(C) Canada
(D) None of the Above.

3. Protest in France started on _____?
(A) 10th November 2018
(B) 14th November 2018
(C) 17th November 2018
(D) None of the Above.

4. Kartapur border with India is situated in which District of Punjab?
(A) Narowal
(B) Lahore
(C) Sialkot
(D) None of the Above.

5. Gurdwara Darbar Sahib is situated in which Tehsil of Pakistan?
(A) Lahore
(B) Sialkot
(C) Shakargarh
(D) None of the Above.

6. 2018 Men's Hockey World Cup is being played in which city and Country?
(A) New Delhi India
(B) Sydney , Australia
(C) Bhubaneswar, India
(D) None of the Above.

7. Venue of the men's Hockey World Cup 2018 is _____?
(A) New Delhi Stadium
(B) Sydney Stadium
(C) Kalinga Stadium
(D) None of the above.

8. How many teams are participating in Men's Hockey World Cup 2018 ?
(A) 10
(B) 15
(C) 16
(D) None of the Above..

9. Which Country was the won the last  Hockey World Cup 2014?
(A) India
(B) Australia
(C) Austria
(D) None of te Above.

10. Which Country has won First Hockey World Cup played in 1971?
(A) Pakistan
(B) Spain
(C) India
(D) None of the Above

Current Affairs MCQs Book 2018 in PDF

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 3rd December 2018

1. A
2. A
3. C
4. A
5. C
6. C
7. C
8. C
9. B
10. A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment