Current Affairs MCQs 13th January 2019 with Answers for CSS PMS

Current Affairs MCQs Quiz 13th January 2019 for the preparation of FPSC Custom Inspector, Patrol Officer, Appraising Valuation Officer, Preventive Officer, CSS and PMS 2019. Here are the today's Important Current Affairs Multiple Choice Questions on Afghan Defence Minister in news for sanctions by Human Rights Watch , Indus Water Jeep Rally held in Swabi, US citizen was given permit to Hunt Markhore in Gilgit Baltistan, General Knowledge on Current DG of IAEA  and other miscellaneous events which occurred on 13-01-2019.

1. Human Rights Watch ask for sanctions against which Afghan Minister?
(A) Asadullah Khalid
(B) Arsala Jamal
(C) Abdul Rahim
(D) None of the above.

2. Who is the Minister of Defence in Afghanistan?
(A) Rasheed Dostam
(B) Rangeen Dadfar
(C) Asadullah Khalid
(D) None of the Above.

3. Lal Sohanra Park is situated in which city?
(A) New Delhi , India
(B) Khatmandu, Sri Lanka
(C) Bahawalpur, Pakistan
(D) None of the Above.

4. Indus water Jeep Race held at which city of Pakistan?
(A) Hub
(B) Jhal Magsi
(C) Swabi
(D) None of the Above.

5. US citizen was given permit to hunt Astore Markhor at the price of US $ _____ ?
(A) $50000
(B) $100,000
(C) $200,000
(D) None of the Above.

6. Who is the Iran's Nuclear Chief?
(A) Ali Akbar Salehi
(B) Mohammad Javad Zarif
(C) Fereydoon Abbasi
(D) All of the Above
(E) None of the Above.

7. How many workers died in China in the result of Coal Mine Accident on 13th January 2019?
(A) 15
(B) 20
(C) 21
(D) None of the above.

8. Who is the Current Director General of International Atomic Energy Agency IAEA?
(A) Mohamed ElBaradei
(B) Yukiya Amano
(C) Hans Bix
(D) None of the above.

9. Current Director General of IAEA Yukiya Amano belong to which Country?
(A) South Korea
(B) Japan
(C) North Korea
(D) None of the above.

10. Yukia Amano is the _____DG of IAEA?
(A) 3rd
(B) 4th
(C) 5th
(D) None of the above.

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 13th January 2019

1. A
2. C
3. C
4. C
5. B
6. A
7. C
8. A

9. B
10. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment