Current Affairs MCQs 14th January 2019 with Answers for CSS PMS

Current Affairs MCQs Quiz 14th January 2019 for the preparation of FPSC Custom Inspector, Patrol Officer, Appraising Valuation Officer, Preventive Officer, CSS and PMS 2019. Here are the today's Important Current Affairs Multiple Choice Questions on AFP Kate Webb Prize 2018 won by Pakistani Journalist , Tension arises between China and Canada after death sentence of Canadian citizen by Chinese court, Russia loses control of its space telescope, longest total lunar eclipse and other miscellaneous events which occurred on 14-01-2019.

1. Which Country's Journalist has won the AFP's Kate Webb Prize 2018?
(A) USA
(B) UK
(C) Pakistan
(D) None of the above.

2. Name the Pakistani Journalist who won the AFP's Kate Webb Prize 2018?
(A) Asad Hashim
(B) Hamid Mir
(C) Dr. Aamir Liaqauat
(D) None of the Above.

3. APNS Stands for What?
(A) All Pakistan Newspaper Society
(B) All Persian Newspaper Society
(C) All Pakistan Society for Newspapers
(D) None of the Above.

4. Which Country will collect samples from moon this years?
(A)  Russia
(B)  China
(C)  USA
(D) None of the Above.

5. Which Country citizen was sentenced to death by Chinese court which raises bilateral tensions?
(A) USA
(B) India
(C) Canada
(D) None of the Above.

6. SpeKtr R is a ______ ?
(A) Telescope
(B) Space shuttle
(C) Space Telescope
(D) All of the Above
(E) None of the Above.

7. SpeKtr is a telescope which lost contact with Control room is the property of which Country?
(A) Russia
(B) USA
(C) China
(D) None of the above.

8. The SpeKtr telescope was launched into orbit in 2011 to study what?
(A) Black Holes
(B) Neutron Stars
(C) Earth Magnetic Field
(D) All of the above.

9. Total Lunar Eclipse on January 20 and 21 will be last until ?
(A) December 2019
(B) 2021
(C) 2022
(D) None of the above.

10. What is meant by "Lettre Aux Francis" a letter written to french nation by the President Emmanuel Macron ?
(A) Letter to the French
(B) Letter to the Francis People
(C) Both A & B
(D) None of the above.

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 13th January 2019

1. C
2. A
3. C
4. B
5. C
6. C
7. A
8. D

9. C
10. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment