Current Affairs MCQs 2nd January 2021 with Answers for preparation of CSS Screening Test

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs 2nd January 2021 . This MCQs set covers CPEC Projects and other important events in International affairs  specially Nuclear Supplier Group NSG, New Year Babies born report of UNICEF, Pakistan Investment Bonds and other events that occurred on 02-01-2021 .This MCQs set will be helpful for the preparation of Current Affairs for CSS Screening Test MPT 2022, AD I

1. NSG stands for ?
(A) Nuclear Supplier Group
(B) Non Proliferation Supplier Group
(C) Nuclear Supply Group
(D) None of the above.

2. Pakistan and India had applied for NSG Membership in which year ?
(A)  2016
(B)  2018
(C)  2020
(D) None of the above.

3.  Who is the head of NSG  ?
(A) Abdullah Shahid 
(B) Rafael Marino Grossi 
(C) Werner Bauwens 
(D) None of the Above..

4. NSG was formed  in which year ?
(A) 1974
(B) 1975
(C) 1979
(D) None of the above.

5. Total members of NSG with the status of candidate participants ?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) None of the Above.

6. Current Chair of NSG belong to which Country?
(A) Poland
(B) Belgium
(C) Russia
(D) None of the Above..

7. Pakistan and India in NSG having the status of candidate participants , Name the third country having the same status of Candidate Participants?
(A) Namibia 
(B) Japan
(C) North Korea
(D) None of the Above.

8. How many babies born on 1st January 2021 as per official report of UNICEF?
(A) 14161
(B) 15161
(C) 17161
(D) None of the Above.

9. Total member states of NSG group are ?
(A) 40
(B) 7
(C) 48
(D) None of the Above.

10. As per report of State Bank of Pakistan how much foreign amount invested in Pakistan Investment Bonds PIB till 31st December 2021 ?
(A) $70 Million
(B) $77.2 Million
(C) $88.2 Million
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz  2nd January 2021 for preparation of CSS Screening Test MPT 2021

1. A
2. A
3. C
4. A
5. B
6. B
7. A
8. A
9. C
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment