Balochistan Provincial Cabinet Minister List 2021

Name of the Ministers in Balochistan Cabinet finalized by Chief Minister of Balochistan Qadoos Bizenjo and Portfolios are assigned to Senior Minister, Ministers  and advisors to CM in  November 2021. You can find below the Ministers List of Balochistan in 2021. This quiz covers list of the Cabinet of Balochistan in 2021 . Provincial Cabinet members in Balochistan has taken oath in November 2021. So Far Portfolios are assigned to Finance, Information, Tribal and Home Affairs, Health, Agriculture and Cooperatives, Culture, Tourism and Archive, Forest and Wildlife and other. This mcqs set on Current Ministers of Balochistan in 2021 will be helpful for the preparation of Pakistan Affairs , Current Affairs of FPSC Custom Inspector test, Inspector FIA, AD ASF, CSS MPT Screening Test , CSS , Banking Exams, PMS, PCS, and interview Preparation.

Balochistan Ministers List 2021

Here is the Cabinet Composition of Balochistan in 2021 after the vote of Confidence  against Jam Kamal Khan and his resignation

S.No Name of the Minister Department Party Affiliation
1 Abdul Qadoos Bizenjo Chief Minister Balochistan Balochistan Awami Party
2 Noor Muhammad Dummer Finance BAP
3 Sardar Abdul Rehman Khetran C&W BAP
4. Mir Naseeb Ullah Khan Education PTI
5 Mubeen Khilji Science & Information Technology PTI
7 Nawabzada Tariq Magsi Communication and Works BAP
8 Sardar Sarfaraz Chakar Domki Culture, Tourism and Archive BAP
11 Mir Zia Ullah Khan Home Department BAP
12 Zamarak Khan Food ANP
15 Haji Muhammad Khan Lehri Irrigation BAP
16 Sardar Muhammad Saleh Bhotani Local Government and Rural Development BAP
17 Syed Ehsan Shah Health Department BNPA
18 Nawabzada Mir Tariq Magsi S&GAD BAP
19 Nawabzada Mir Gohram Khan Bugti Labour and Manpower BAP
20 Sardar Masood Ali Luni Transport and Population Welfare BAP
21 Mir Zahoor Ahmed Buledi Planning and Development Department BAP
22 Mir Naimatullah Zehri Energy Department PTI
23 Mr. Abdul Rasheed Baloch Advisor to PHE Department  
24 Mst. Bushra Rind Advisor Social Welfare Department BAP
25 Maha Jabeen Sheeran Advisor Women Development Department BAP
26 Mir Asadullah Baloch Agriculture and Cooperative Department BNP Awami

 We have also prepared MCQs Quiz on Balochistan Cabinet 2021 which may help in increasing your general knowledge.

1. Who is the Finance Minister of Balochistan?
(A) Zahoor Ahmed Buledi
(B) Noor Muhammad Dummer
(C) Saleem Ahmed
(D) None of the above.

2. Who is the Health Minister of Balochistan?
(A) Nawabzada Tariq Magsi
(B) Syed Ehsan Shah
(C) Saleem Ahmed
(D) None of the above..

3. Who is the Science & Information Minister of Balochistan?
(A) Zahoor Ahmed Buledi
(B) Mubeen Khilji
(C) Noor Muhammad
(D) None of the Above..

4. Who is Home and Tribal Affairs Minister of Balochistan?
(A) Saleem Ahmed
(B) Mir Zia Ullah Khan
(C) Zmarak Khan
(D) None of the above.

5. Who is the Minister of Communication and Works?
(A) Noor Muhammad
(B) Sardar Abdul Rehman Khetran
(C) Mir Naseebullah Khan
(D) None of the Above.

6. Who is the Minister of Food in Balochistan?
(A) Muhammad Arif
(B) Mir Zia Ullah
(C) Eng. Zamaruk Khan
(D) None of the Above..

7. Who is the Minister of Culture, Tourism and Archives?
(A) Abdul Khaliq Hazara
(B) Saleem Ahmed
(C) Mir Naseeb Ullah Khan
(D) None of the Above.

8. Who is the current Minister of Irrigation in Balochistan in 2021?
(A) Mubeen Khan
(B) Haji Muhammad Khan Lehri
(C) Mitha Khan
(D) None of the Above.

9. Who is the current Minister of Agriculture and Cooperatives in Balochistan?
(A) Qadoos Bizenjo
(B) Mir Naseebullah Khan
(C) Mir Asad Ullah Baloch
(D) None of te Above.

10. Who is the Minister of Live Stock and Dairy Development in Pakistan?
(A) Khalid Langove
(B) Mohammad Saleh Bhootani
(C) Haji Akbar Askani
(D) None of the Above

Answers to Current Federal Minister of Pakistan in 2021 MCQs Quiz

1. B
2. B
3. B
4. B
5. B
6. C
7. A
8. B
9. C
10. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment