Current Affairs MCQs on UN Climate Change Conference 2021 COP 26 MPT screening Test

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on United Nations Climate Change Conference 2021. This MCQs set covers one of the Important International Event UN Climate Change Conference 2021 commonly referred to as COP 26 United Nations frame Work Conventions on Climate Change ( UNFCCC) . This even took place at UK and Scotland from 31st October 2021 to 13 November 2021. This current affairs topic is very important for FPSC one paper exam but also important for English Essay . This MCQs set will be helpful for the preparation of Current Affairs for CSS Screening Test MPT 2022, Custom Inspector / Intelligence Office, Inspector ASF and other Indian Civil Service Exam. 

1. UN Climate Change Conference 2021 commonly referred to as ?
(A) COP 25 
(B) COP 26
(C) COP 27 
(D) None of the above.

2. 2021 Climate Change Conference held on__?
(A)  31st October to 13th November 2021
(B)  1st November to 13th November 2021
(C)  7th November to 13th November 2021
(D) None of the above.

3.  UN Climate Change Conference 2021 also known as ?
(A) CMP 6
(B)  Kyoto Protocol 
(C) UNFCCC
(D) None of the Above..

4. COP 26 held in which Country ?
(A) Scotland and UK
(B) Italy and UK
(C) SEC center
(D) None of the above.

5. Who is the President of COP 26?
(A) Alok Sharma
(B) Aldershot
(C) Ashton-Under-Lyne
(D) None of the Above.

6. COP 26 event was organized jointly by UK and ?
(A) China
(B) Italy
(C) USA
(D) None of the Above..

7. Name the deal at COP 26 in which 197 countries agreed and aimed at staving off dangerous climate change ?
(A) UK Climate Pact
(B) Glasgow Climate Agreement
(C) Glasgow Climate Pact
(D) None of the Above.

8. Narinder Modi attended COP 26 Conference at UK , Can you please mention who headed the Pakistani delegation at COP 26?
(A) Zartaj Gul 
(B) Malik Amin Aslam 
(C) Prime Minister Imran Khan
(D) None of the Above.

9. Brazil is home to 60% of Amazon Rain Forest promised to halt and reverse deforestation by  which year ?
(A) 2025
(B) 2030
(C) 2035
(D) None of the Above.

10. Next COP 27 UNFCCC conference will be held in 2022 at which Country ?
(A) New York, USA
(B) Beijing, China
(C) Sharm ul Sheikh, Egypt
(D) None of the Above

Answers to Current Affairs MCQs Quiz  on COP 26 United Nations Climate Change Conference 2021 UNFCCC for preparation of CSS Screening Test MPT 2021

1. B
2. A
3. C
4. A
5. A
6. B
7. C
8. B
9. C
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment