Latest Current Affairs MCQs 2017 with Answers Set 3 for CSS and PMS

Current Affairs Multiple Choice Questions MCQs on Pakistan and World . Pakistan Affairs questions may be asked in CSS and other competitive examinations. This MCQs set of current affairs will help you in preparation of   Federal Public Service Commission all one papers MCQs Test & CSS papers, National Testing Service (NTS) Exams  especially for Assistant Director Intelligence Bureau, OG-3 Officers announced by State Bank of Pakistan , BPSC exams of Assistant Director Local Government , Assistant S&GAD Department , Government of Balochistan, KPK Public Service Commission Jobs and Punjab Public Service Commission recently announced Educators Jobs . 

1. Young Pakistani Nobel Laureate Malala Yousuzai got admission in which top level university namely

(A) Oxford University London 

(B) University of America

(C) University of London

(D) None of These 

2. National Accountability Bureau Director General in Balochistan is ____________ ?

(A) Major (R) Qamar Zaman Chaudary

(B) Irfan Mangi 

(C) Qamar Zaman Kaira

(D) None of These

3.  Present Chairman of Joint Chief of Staff Committe CJCSC of Pakistan Army is  __________ .

(A) Gen. Zubair Mehmood Hayat 

(B) Gen Shamim Wayen

(C) Gen Qamar Bajwa

(D)  None of These 

4. Newly elected acting President of Pakistan Muslim League (N) is ?

(A) Khawaja Saad Raffique

(B) Khawaja Muhammad Asif

(C) Sardar Yaqoob Nasir

(D) Kulsoom Nawaz

5.  Total Number of European Union Countries are ?

(A) 28 

(B) 27 

(C) 30

(D) 26

6. Prime Minister of United Kingdom is .

(A) Theresa May 

(B) David Cameron 

(C) Gordon Brown

(D) None of these 

7.  United Kingdom is still the part of European Union ?

(A) Yes

(B)  No

 

8. Pakistan defeated which squash team and win the title of 2016 World Team Junior Squash Championship in Poland?

(A) Egypt 

(B) Syria 

(C) Iraq 

(D) Saudi Arabia.

 

9.First Lady of the United States is ?

(A) Marla Maples

(B) Ivana Trump

(C) Melania Trump

(D) None of these

10. Who is present Japanese Prime Minister .

(A)  Shinzo Abe 

(B) Yoshihiko Noda

(B) Naoto Kan

(D) None of These

11. Who is the present chairman of Pakistan Cricket Board ?

(A) Sheryar Khan

(B) Najam Sethi

(C) Javed Mian Dad

(D) Wasim Akram

12. Pakistan and India's membership status in Shanghai Cooperation Organization SCO is ?

(A) Observer

(B) Permanent Member

(C) Dialogue Partner

(D) Guest Attenadance

13. After inclusion of Pakistan and India as a member states , total number of SCO members become______.

(A) 6

(B) 7

(C) 8

(D) 9

14. Secretary General of Shanghai Cooperation Organization is ?

(A) Rashid Alimov

(B) Sabyr Imandosov

(C) Wang Kaiwen

(D) Aziz Nosirov

15. Secretary General of United Nation Antonio Gutteres belong to which country  ?

(A) Brazil

(B) Portugal

(C) Poland

(D) United States

16. Pakistan Ambassador to the United Stats is _________?

(A) Hussain Haqqani

(B) Sherry Rehman

(C) Aizaz Ahmad Chaudary

(D) Jalil Abbas Jilani 

Answers to MCQs of Current Affairs Set 3

 

1. A

2. B

3. A

4. C

5. A

6. A

7. A

8. A

9. C

10. A

11. B

12. B

13. C

14. A

15. B

16. C

 

 

 

 


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment