NTS Test Preparation GD IB Current Affairs MCQs Set 7

Current Affairs/International Affairs MCQs for the preparation of NTS , PPSC, FPSC, BPSC tests . This MCQs set 7 is prepared while considering the past papers of GD Intelligence Bureau and Assistant Director IB of FPSC.

1. BRICS  is association of Five countries  which include  __________.
(A) Brazil, Russia , India , China, South Africa
(B) Britain, Russia, India, China, South Africa
(C) Baharat , Russia, Indonesia, China, South Africa
(D) None of These 

2.  Last Summit of BRICS held in __________.
(A) India
(B) China
(C) Russia
(D) South Africa

3. Who is representing India in BRICS Summit.
(A) Narendara Modi 
(B) Sushma Swaraj
(C) Salman Khurshid
(D) None of These

4.  Last Summit of BRICS held in China from ___________ to __________.
(A) 1st September 2017  to 4th September 2017
(B) 3rd September 2017 to 5th September 2017
(C) 4th September 2017 to 7th September 2017
(D) None of These

5. Who is the Minister of  External Affairs  India?
(A) Sushma Swaraj 
(B) Salaman Khurshid 
(C) S.M Krishna 
(D) None of These

6. Who is the President of South Africa ?
(A) Jacob Zuma 
(B) Thabo Mabeki 
(C) Kgalema
(D) None of These

7. Who is the the President of Brazil .?
(A) Michel Temer 
(B) Dilma Rouseff
(C) Jose Sarney
(D) Fermando Coller

8. Who is the President of India  ?
(A) Parnab Mukherjee 
(B) Pratibha Patel
(C) Ram Nath Kovind
(D) None of these

9. Aung San Suu kyi is working as _____________of Burma (Myanmar).
(A) Prime Minister 
(B) President 
(C) State Counsellor
(D) None of these

10. Total Length of Pakistan's Coast Line is ____________.
(A) 1030 Km
(B) 1045 Km
(C) 1046 Km
(D) 1047 Km

 

Answers to MCQs Test of  International Affairs Set-7 for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. A
2. B
3. A
4. B
5. A
6. A
7. A
8. C
9. C
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment