NTS Test Preparation GD IB Pakistan Affairs MCQs Set 6

Pakistan Affairs and International Affairs MCQs for the preparation of NTS , PPSC, FPSC, BPSC tests . This MCQs set is prepared while considering the past papers of GD Intelligence Bureau.

1.  Headquarter of Pakistan Navy is situated at__________.
(A) Karachi
(B) Lahore 
(C) Islamabad
(D) Rawalpindi

2.  Headquarter of Pakistan Air Force PAF is situated at__________.
(A) Karachi
(B) Islamabad
(C) Lahore 
(D) Rawalpindi

3. OIC Stands for  __________.
(A) Organization of Islamic Conference
(B) Organization of Islamic Cooperation
(C) Organization of Islamic Corporation
(D) None of These

4.  OIC headquarter is situated at __________.
(A) Jeddah
(B) Makkah
(C) Madina
(D) None of These

5.  How many members OIC have ?
(A) 37
(B) 47
(C) 57
(D) 67

6. Who is the secretary General of OIC ?
(A) Yosaf Al-Othaimeen
(B) Iyad Bin Amin Madni
(C) Aminah J. Mohammad
(D) None of These

7. Official languages of OIC are English, Arabic and ____________.
(A) Urdu
(B) Persian
(C) French
(D) Russian

8. Which is the Capital of Burma ?
(A) Naypyidaw
(B) Myanmar 
(C) Chin State 
(D) None of these

9. Who is the president of Burma .
(A) Htin Kyaw
(B) Thein Sein 
(C) Than Sawn
(D) None of these

10. Qantas is the Airline of which country?
(A) Austria
(B) UAE
(C) Australia
(D) England

 

Answers to MCQs Test of Pakistan Affairs/ International Affairs Set-6 for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. C
2. B
3. B
4. A
5. C
6. A
7. C
8. A
9. A
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment