Current Affairs MCQs Set 10

Current Affairs MCQs for the preparation of NTS , PPSC, FPSC, SPSC, KPPSC, BPSC tests including all the Public Service Commissions of India, Sri Lanka Europe, America and Canada. This MCQs set 10 is prepared while looking at the past papers of FPSC, UPSC India

1. When the United Kingdom General Elections Held in 2017?
(A) 4 June 2017
(B) 5 June 2017 
(C) 6 June 2017
(D) 8 June 2017

2.  Which Party Got the Majority in UK Election 2017.
(A) Labour Party 
(B) Conservative Party 
(C) Scottish National Party
(D) None of These

3. Prime Minister of UK Theresa May Belong to which Party ?
(A) Conservative Party
(B) Labor Party
(C) Congress
(D) None of These

4.  Conservative Party Got How many Seats in the House of Common in last UK Elections.
(A) 310
(B) 312
(C) 317
(D) 320

5. How many seats are required to get the Majority in House of Common UK.
(A) 320
(B) 325
(C) 326
(D) 327

6. Donald Trump Belong to which Political Party ?
(A) Republican
(B) Democratic
(C) Green Party
(D) Libertarian Party

7. Donald Trump's Home City is ?
(A) California
(B) Washington
(C) New York
(D) None of these

8. Donald Trump's  occupation is _____________.
(A) Businessman
(B) Real Estate Developer
(C) News Anchor
(D) None of these

9. Trump Tower is a _________ Story building
(A) 56
(B) 57
(C) 58
(D) 59

10. Total votes in Electoral College of United States of America for appointing President and Vice President are __________.
(A) 306
(B) 308
(C) 538
(D) 638

 

Answers to MCQs Test of  Current Affairs Set-10 for Preparation of GD Intelligence Bureau by NTS

1. D
2. B
3. A
4. C
5. C
6. A
7. C
8. B
9. C
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment