Current Affairs MCQs Set 11

Current Affairs MCQS for the Preparation of NTS, PPSC, FPSC, BPSC, SPSC and other exams all over the World. 

1. Which of the following hurricane hit USA coastal areas in September 2017?
(A) Wilma
(B) Irma
(C) Jose
(D) Both B & C

2.  Irma hit which USA State .
(A) Georgia
(B) Florida
(C) New York
(D) None of These

3. Irma Hurricane  Originated from  ?
(A) Cape Verde Islands
(B) Florida
(C) West Indies
(D) None of these

4. Irma was which Category Hurricane?.
(A) Category 2
(B) Category 3
(C) Category 4
(D) Category 5

5. Who is the player of the Series in Independence Cup 2017 held in Pakistan.
(A) Hashim Amla 
(B) Babar Azam 
(C) Fakhar Zaman
(D) None of These

6. Who was the captain of World XI in Independence Cup 2017 played in Pakistan ?
(A) Hashim Amla
(B) Tim Paine
(C) Faf Du Plessis
(D) None of These

7. Faf Du Plessis is the Player of Which Country ?
(A) West Indies
(B) England
(C) Australia
(D) South Africa

8. Pakistan won the 3rd T20 Independence Cup Match against World XI team by __________ runs.
(A) 25
(B) 30
(C) 33
(D) 35

9. How many fatalities occurred in the result of Irma Hurricane?
(A) 62
(B) 72
(C) 84
(D) None of these

10. Ex First Lady of Pakistan Begum kalsoom Nawaz was diagnosed with which disease?
(A) Lungs Cancer
(B) Hepatitis
(C) Typhoid
(D) Lymphoma 

 

Answers to MCQs Current Affairs Set-11

1. D
2. B
3. A
4. D
5. B
6. C
7. D
8. C
9. C
10.D



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment