Current Affairs MCQs Set 15 for CSS, NTS and PMS Exams

Current Affairs MCQS Set 15 for the Preparation of NTS, PPSC, FPSC, BPSC, SPSC and for all competitive exams  .

1. Who is the CEO of Google ?
(A) Larry Page
(B) Sergey Brin
(C) Sundar Pichai
(D) None of the Above.

2.  Who is the corps Commander of Southern Command ?
(A) Major General Asif Ghafoor
(B) Lieutenant General Aamer Riaz
(C) Lieutenant General Asim Saleem Bajwa
(D) None of These

3. International Peace Day is observed each year on ____?
(A) 10th September
(B) 15th September
(C) 20th September 
(D) 21st September

4. Who is the present Core Commander Lahore?.
(A) Lieutenant General Asim Bajwa
(B) Lieutenant  General Aamer Riaz
(C) Lieutenant General Shahid Baig Mirza
(D) None of the Above.

5. On September 21 Earthquake hit Mexico , what was the magnitude of that earthquake ?
(A) 6.5
(B) 7.1
(C) 7.5
(D) 8

6. Official Language of Vatican City is ______  ?
(A) English
(B) French
(C) Italian
(D) Greek

7. Mexico is situated in which Continent  ?
(A) North America
(B) South America
(C) Europe
(D) None of the Above.

8. National Day of the People Republic of China is celebrated on ____?.
(A) 1st October
(B) 1st September
(C) 1st December 
(D) None of These

9. On 21st September Which Pakistani cricket player banned for 5 years over spot fixing scandal ?
(A) Muhammad Irfan
(B) Muhammad Amir 
(C) Aijaz Haroon
(D) Khalid Latif

10. Which country's Prime Minister  has announced early election in context of North Korea tensions ?
(A) Phillipines
(B) South Korea
(C) Japan
(D) None of the Above. 

Answers to MCQs Current Affairs Set-15

1. C
2. C
3. D
4. B
5. B
6. C
7. A
8. A
9. D
10.C



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment