Current Affairs MCQs Set 13 for CSS, NTS and PMS Exams

Current Affairs MCQS Set 13 for the Preparation of NTS, PPSC, FPSC, BPSC, SPSC and for other competitive exams .

1. Who is the Permanent Representative of Pakistan in the United Nation?
(A) Aizaz Chaudary
(B) Maleeha Lodhi
(C) Masood Khan
(D) Hussain Haroon

2.  Which Party has got majority in the Last German Elections held on 24th September 2017?
(A) SPD
(B) AFD
(C) CDU/CSU
(D) None of These

3. How many seats won by CSD/CSU  in last German Elections?
(A) 236
(B) 246
(C) 256
(D) 266

4. AFD stands for in context of last German Elections?.
(A) Alternative for Germany 
(B) Area Forecast Discussion
(C) Alternative Feur Deutschland
(D) Both A and C

5. How many members are there in Bundestag (German Central legislature  ?
(A) 398
(B) 498
(C) 598
(D) None of These

6. In the last election of 2013 in Germany AFD had won how many seats  ?
(A) 0
(B) 100
(C) 150
(D) 250

7. Which Political Party in Germany has negative Sentiment about the refugees  ?
(A) CDU
(B) AFD
(C) SPD
(D) None of these

8. Who is the present  Director General of FIA ?.
(A) Bashir Ahmed 
(B) Muhammad Amlish
(C) Shahid Hayat
(D) None of These

9. Who is the present Chief Executive Officer of Pakistan International Airlines ( PIA) ?
(A) Bernd Hildenbrand
(B) Dr. Musharraf Rasool Cyan
(C) Aijaz Haroon
(D) None of these

10. Who is the Foreign Secretary of Pakistan?
(A) Tehmina Janjua 
(B) Aizaz Ahmed Chaudary
(C) Jalil Abbas Jilani
(D) None of the Above. 

Answers to MCQs Current Affairs Set-12

1. B
2. C
3. B
4. D
5. C
6. A
7. B
8. A
9. B
10.A



Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment