Current Affairs MCQs Set 16 (CPEC special) for CSS, NTS and PMS Exams with Answers

Current Affairs MCQS Set 16 for the Preparation of NTS, PPSC, FPSC, BPSC, SPSC and for all competitive exams . This MCQs set questions are related to CPEC China Pakistan Economic Corridor . CPEC MCQs are the top trending important questions almost in all tests of FPSC especially CSS , Assistant Director IB and other tests conducted in Pakistan.

1. Suki Kinari Hydropower project under CPEC is located in ?
(A) Khyber Pakhtoonkhawa
(B) Punjab
(C) Balochistan
(D) Islamabad.

2.  Total Installed capacity of Suki Kinari Hydro power  ?
(A) 800 MW
(B) 850 MW
(C) 870 MW
(D) None of These

3. Suki Kinari Project Under CPEC is located in which District of Khyber Pakhtoonkhawa?
(A) Mansehra
(B) Chitral
(C) Dera Ismail Khan
(D) None of the above.

4. Total Length of the Karakoram Highway is ?.
(A) 1000 KM
(B) 1200 KM
(C) 1300 Km
(D) 1400 KM

5. Karakoram High way is also known as ___ ?
(A) N-25
(B) N-35
(C) N-45
(D) N-55

6. Total Length of Multan-Sukkur Section Motorway under CPEC infrastructure Project is ?
(A) 292 KM
(B) 392 KM
(C) 492 KM
(D) None of the above.

7. Total length of track of the orange line under CPEC Project is _____.
(A) 17.1 KM
(B) 27.1 KM
(C) 37.1 KM
(D) None of the Above.

8. How many stations will be under project Orange Line Mass Transit System?.
(A) 6
(B) 16
(C) 26
(D) None of These

9.Total Length of Thakot -Havelian Section infrastrucutre under CPEC is ?
(A) 400 KM
(B) 410 KM
(C) 430 KM
(D) 440 KM

10. 2 Coal-fired Power Plants at Port Qasim Karachi total generating capacity is ?
(A) 660
(B) 1320
(C) 1300
(D) None of the Above. 

11. Suki Kinari Hydropower Project is going to be builit on which river ?
(A) Indus
(B) Chenab
(C) Jehlum
(D) None of the Above. 

Answers to  Current Affairs MCQs Set-16

1. A
2. C
3. A
4. C
5. B
6. B
7. B
8. C
9. D
10.B
11. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment