Current Affairs MCQs 28th November 2017

Current Affairs MCQs Quiz 28th November 2017 for the preparation of civil service & competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs. Download daily updated Current Affairs MCQs which includes international affairs, World Affairs , sports for the month of November in PDF format.

1. In which country sculpture of Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah being placed in the Museum?
(A) United States of America
(B) United Kingdom
(C) Canada
(D) None of the above.

2. Lincolns inn in UK is a professional body for ______?
(A) politicians
(B) lawyers and judges
(C) Bureaucrats 
(D) None of the Above.

3. Which of the following Muslim Leader of the subcontinent was called to the bar for addressing in Lincolns inn on 29th April 1986  ? 
(A) Allama Iqbal
(B) Sir Syed Ahmed Khan
(C) Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah
(D) None of the above.

4. Who is elected as Kenya President for the Second Term?.
(A) Uhuru Kenyatta
(B) Raila Odinga 
(C) Jomo Kenyatta
(D) None of the above

5. Pop Francis met with female Noble laureate and Politician in Burma?
(A) Tawakkol karman
(B) Aung San Suu Kyi
(C) Leymah Gbowee
(D) None of the above.

6.  Babri Mosque was located in which state of India?
(A) Gujrat
(B) Hyderbabad
(C) Ayodhya
(D) None of the above.

7. Which Taiwanese Activist and Politician sentenced 5 year prison by Chinese Court over subverting state power ?
(A) Lee Mingh Cheh
(B) Tsai Ing Wen
(C) William Lai
(D) None of the above.

8. Name the Saudi Prince which is freed from detention after 3 weeks ?.
(A) Prince Miteb Bin Abdullah
(B) Prince Muhammad Bin Salman 
(C) Prince Muhammad Bin Nayef
(D) None of the above.

9. Indian Supreme Court has rejected the petition for stopping which Bollywood Movie for the global release on 28th December 2017 ?
(A) Aandhi
(B) Padmavati
(C) Black Friday 
(D) None of the above.

10. Who is the Federal Minister for Inter Provincial Coordination of Pakistan ?
(A) Dr Darshan
(B) Mr. Riaz Hussain Pirzada
(C) Mr. Syed Muhammad Saqlain Shah Bukhari
(D) None of the above

 

Answers to  Current Affairs MCQs 28th November 2017

1. B
2. B
3. C
4. A
5. B
6. C
7. A
8. A
9. B
10.B


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment