Current Affairs MCQs Quiz on Sports for 2018 Pakistan Super League Special

Current Affairs MCQs Quiz on sports  March 2018 for the preparation of FPSC , PPSC, BPSC, KPSC, SPSC , competitive exams and interviews. This MCQs set on sports covering the mega event of Pakistan Super League PSL 2018 Season 3  . Download MCQs Quiz on sports of current affairs in PDF Format for the month of February and March 2018. Sports related mcqs are compulsory part of each paper . We have prepared some important mcqs on sports will be helpful in preparation of civil service and other competitive exams conducted by NTS, BTS, CTS, PTS, OTS and other testing service . This mcqs set will also help the candidates who are appearing in patrol officer test of FPSC.

1. Total Matches played in Pakistan Super League 2018 were ________?
(A) 30
(B) 32
(C) 34
(D) None of the Above.

2. How many teams participated in PSL 2018?
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8.

3. Who has administered the PSL 2018 series?
(A) ICC
(B) PCB
(C) Both A & B
(D) None of the Above..

4.  Which team is the champion of PSL 2018?
(A) Quetta Gladiators
(B) Islamabad United
(C) Peshawer Zalmie
(D) None of the above

5. Which team is the runner up team of PSL 2018?
(A) Peshawar Zalmi
(B) Islamabad United
(C) Quetta Gladiators
(D) All of the above.

6. Who is the player of the series in PSL 2018?
(A) Faheem Ashraf
(B) Luke Ronchi
(C) Wahab Riaz
(D) None of the above.

7.Luke Ronchi is the player of which team in PSL 2018 Season 3?
(A) Peshawer Zalmi
(B) Multan Sultan
(C) Islamabad United
(D) Quetta Gladiators

8. PSL 2018 was played on which format?
(A) Double Round Robin
(B) Play Off
(C) Both A & B
(D) None of the above.

9. Which player has made the most runs in PSL 2018.
(A) Darren Sammy
(B) Imad Wasim
(C) Luke Ronchi
(D) All of the Above.

10. Most wickets taken by whom in PSL 2018?
(A) Faheem Ashraf
(B) Wahab Riaz
(C) Both A & B
(D) None of the Above

11. Wahab Riaz has taken how many wickets in PSL 2018?
(A) 10
(B) 15
(C) 18
(D) None of the Above.

12. Faheem Ashraf has taken how many wickets in Pakistan Super League PSL 2018?
(A) 18
(B) 20
(C) 24
(D) None of the Above..

13.Faheem Ashraf is the player of which PSL team in 2018?
(A) Quetta Gladiators
(B) Islamabad United
(C) Peshawer Zalmi
(D) None of the Above..

14. Wahab Riaz is the player of which PSL team in 2018?
(A) Peshawer Zalmi
(B) Islamabad United
(C) Quetta Gladiators
(D) None of the above

15. Name the player of Lahore Qalandars had been reported for suspected bowling action?
(A) Aamer Yamin
(B) Sunil Narine
(C) Chris Lynn
(D) None of the above.

16. Who is the captain of Lahore Qalandars in PSL 2018?
(A) Fakhar Zaman
(B) Shoaib Malik
(C) Brendon Mccullum
(D) None of the Above

17.Peshawer Zalmi has given target of __________ on loss of 9 wickets in 20 Overs in final match of PSL against Islamabad United?
(A) 148
(B) 158
(C) 168
(D) None of the Above.

18. Islamabad United has made score of ___________ runs in response to 148 runs in final match of PSL 2018 Season 3 against Peshawer Zalmi.
(A) 152
(B) 154
(C) 156
(D) None of the Above..

19. Which player was man of the match in final of PSL 2018 Season 3?
(A) Sahibzada Farhan
(B) Chadwick Walton
(C) Luke Ronchi
(D) None of the Above..

20. Total attendance of public in all PSL matches in Season 3 was?
(A) 396,765
(B) 397,765
(C) 398,765
(D) None of the above

21. All the tickets of PSL Final Season 3 2018 were sold out in how much time?
(A) 1 hour
(B) 1 day
(C) 3 hours
(D) None of the above.

22. Which Color Cap was received by Luke Ronchi for making highest score in PSL 2018 Series Season 3?
(A) Blue
(B) Pink
(C) Green
(D) None of the above

23. Luke Ronchi is the former player of which ICC Member Nation?
(A) Australia
(B) New Zealand
(C) Both A & B
(D) None of the above.

Answers to Current Affairs MCQs on Sports March 2018 PSL Season 3

1. C
2. B
3. B
4. B
5. A
6. B
7. C
8. C
9. C
10.C
11. C
12. A
13. B
14. A
15. B
16. C
17. A
18. B
19. C
20. C
21. C
22. C
23. C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment