Current Affairs MCQs Quiz 5th March 2018 for the preparation of FPSC and other competitive exams

Current Affairs MCQs Quiz 5th March 2018 for the preparation of FPSC , PPSC, SPSC, KPSC, BPSC and other competitive exams and interviews. Here are the today's important MCQs Quiz on International Affairs especially Election in Italy and Oscar Awards 2018 , Sports and Pakistan Affairs . This mcqs set will also help those candidates who are appearing in FPSC Patrol Officer test in the start of April 2018 . You can also download 5th March 2018 MCQs of current affairs in PDF Format.

1. Who is the chairman of Jammu and Kashmir Liberation Front.
(A) Yasin Malik
(B) Syed Ali geelani
(C) Mirwaiz Umer Farooq
(D) None of the above.

2. Which Movie win the Best Picture Award in Oscar 2018 Awards ?
(A) Call me by your name
(B) The shape of water
(C) The Post
(D) All of the Above.

3. Election Commission of Pakistan added how many new seats of National Assembly for Federal Capital Islamabad.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) None of the Above..

4. PLL Stands for ________ .
(A) Pakistan Local Label
(B) Pakistan LNG Limited
(C) Pakistan Liquefied Gas Limited 
(D) None of the above

5. Saudi Crown Prince Mohammed Bin Salaman met with head of the Egyptian Coptic Orthodox Church chief in Egypt . Name the Pop ?
(A) Pop Towadros II
(B) Pop Towadros I
(C) Pop Francis I
(D) All of the above.

6. In Italy General Elections held in March 2018 which party got the majority.
(A) Center Left Coalition
(B) Center Right Coalition
(C) Anti Immigrant League Party
(D) No Party got the majority to form the Government alone.

7. Capital of Italy is _____?
(A) Rome
(B) Milan
(C) Venice
(D) None of the Above.

8. Present Currency of Italy is ________.
(A) Italian Lira
(B) Euro
(C) Both A & B
(D) None of the above.

9. Academy Awards by the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences also known as?
(A) Oscars
(B) Hollywood Awards
(C) Both A & B
(D) All of the Above.

10. Hollywood known as the home for US Film Industry is situated in which USA state?
(A) New York
(B) Miami
(C) California
(D) None of the Above

 

Answers to Current Affairs MCQs Quiz 5th March 2018

1. A
2. D
3. A
4. B
5. A
6. D
7. A
8. B
9. A
10.C


Enter your email address to Get Latest Jobs , Syllabus and Past Papers Updates:

Also Confirm Subscription in Email

Leave A Comment